Verwijderen vloertegels

Wanneer u nieuwe betegeling gaat leggen, komt het verwijderen van uw oude vloer vaak eerst om de hoek kijken. Gaat u over uw oude vloerbedekking heen leggen, of is de vloer er al uit, kijk dan op de pagina over het leggen van nieuwe vloertegels. Het verwijderen van uw oude vloertegels kan op verschillende manier, dit hangt af van u hebt liggen. Gaat u gelijk over uw oude vloerbedekking heen leggen, houd er dan wel rekening mee dat de uiteindelijke vloer een stuk hoger komt te liggen en dat eventueel deuren ingekort moeten worden omdat ze anders aanlopen. Hulp nodig van een specialist? Delta staat voor u klaar! Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Vloertegels verwijderen

Delta, ruim 20 jaar ervaring als tegelzetter!

Wij hanteren scherpe tarieven en leveren hoogwaardig werk. Vraag gerust een offerte aan.

Voordat u aan de slag gaat

Voordat u hard aan het werk gaat, is het belangrijk om stil te staan bij uw veiligheid. Er gebeuren namelijk veel ongelukken tijdens het klussen, zorg daarom voor een goede uitrusting. Trek als het nodig is handschoenen aan, vooral wanneer u met vloertegels gaat werken, zet hierbij ook een veiligheidsbril op. Dit zijn de dingen die u eigenlijk verplicht zou moeten dragen om kleine ongelukjes te voorkomen. Zorg ook altijd voor een goed gevulde EHBO doos, mocht er wat gebeuren, dan bent u goed voorbereid.

Oude vloertegels verwijderen

Het verwijderen van uw vloertegels is geen moeilijke klus. Liggen de plavuizen tegels dicht op de ondervloer, dan zou u de tegels er één voor één uit kunnen halen door de voegen er met een haakse slijper uit te slijpen. De tegels haalt u er daarna gemakkelijk uit en kunt u ze gemakkelijk opruimen. Wil de vloer er lastig uit, gebruik dan een sloophamer om de tegels kapot te slaan. Zet bij het slopen altijd een veiligheidsbril op. Trek bij het opruimen van al deze kleine stukken ook handschoenen aan, de kleine stukjes kunnen erg scherp zijn.

Natuursteen

Hebt u nou een natuurstenenvloer, dan is het verwijderen van de vloer wat lastiger. Vooral wanneer het natuursteen heel moet blijven. In de meeste gevallen wordt er voor deze klus een sloophamer gebruikt. Met een sloophamer slaat u de vloer in kleine stukjes zodat het gemakkelijker te verwijderen is. Het geeft echter wel veel puinhoop.

Puin opruimen

Het verwijderen van de vloertegels geeft vaak veel puin, hier moet u van te voren wel op voorbereid zijn. U zou de gemeente in kunnen schakelen die over het grofvuil gaan, zij kunnen u namelijk verlossen van al het puin dan vrijkomt tijdens het slopen van uw vloer. U kunt zelf ook zorgen voor de afvoer van als het afval dat vrijkomt tijdens het verwijderen. Met een aanhangwagen die u kunt huren, kunt u zelf de tegels naar de vuilstort van de gemeente brengen. Trek bij het inladen van de kapotte tegels altijd handschoenen aan, de randen van de scherven kunnen erg scherm zijn, door handschoenen aan te trekken voorkomt u dat u zichtzelf snijdt. Let bij het sjouwen van zware stenen ook op uw houding, zo voorkomt u ook dat u er eventuele rugklachten aan overhoudt.

Gratis offertes vergelijken

Vakkundig vloer verwijderen

Vakman inschakelen

Wilt u graag dat het verwijderen van uw oude vloer netjes en vakkundig wordt gedaan, schakel dan een vakman van Delta in. Door geheel vrijblijvend en kosteloos het contactformulier in te vullen, ontvangt u binnen de kortste keren een prijsopgave of een terugkoppeling. Profiteer van onze vakdeskundigheid en de ervaring die wij hebben opgebouwd in meer dan 20 jaar.