Badkamer verbouwen

Uit onderzoek blijkt dat het gemiddeld eens in de 15 jaar nodig is om de badkamer van een gedeeltelijke of gehele renovatie te voorzien. Het gaat dan niet perse om het verbouwen van de ruimte, maar met name om het vervangen van het sanitair, of het opknappen van de waterleiding. Omdat het renoveren van de badkamer vaak hoge kosten kan opleveren, helpen wij u hier op deze pagina met meer informatie over de prijzen en mogelijkheden. Daarnaast hebben onze renovatie specialisten een aantal tips op een rijtje gezet, waarmee het verbouwen van de badkamer hopelijk sneller en soepeler verloopt.

badkamer-verbouwen

Hulp nodig bij het verbouwen van uw badkamer?

Delta hanteert scherpe prijzen en wij leveren hoogwaardig werk. Vraag gerust een offerte aan!

Douchecabine of inloopdouche?

Bent u wel van plan om de badkamer te laten verbouwen, overweeg dan de de voor- en nadelen van zowel een inloopdouche als douchecabine. Hoewel onze meeste klanten kiezen voor het plaatsen van een douchecabine bij een renovatie, zijn er diverse positieve punten aan te geven voor een inloopdouche. Zo is deze geschikt voor mensen die slecht ter been zijn, en hebt u bij een dergelijke douche geen last meer van obstakels. Een inloopdouche kan zowel tegen een wand als los in de ruimte worden geplaatst tijdens het renoveren, mits hier genoeg ruimte voor is. Een groot voordeel van een douchecabine zijn juist dat deze altijd te plaatsen zijn. Wanneer u de doucheruimte laat opknappen, dan kunt u door de installatie van een douchecabine veel ruimte besparen, waardoor u weer andere onderdelen zou kunnen toevoegen.

Wat kost een badkamer renovatie

De kosten voor een badkamer renovatie zijn afhankelijk van de keuzes die u maakt. Laat u de volledige ruimte verbouwen? Dan is het waarschijnlijk dat de prijzen oplopen tot ongeveer €10.000,-, inclusief de kosten voor nieuw sanitair. Kiest u voor een kleinere vorm van renoveren, door alleen enkele badkameronderdelen te vervangen, dan valt de investering een stuk lager uit. Het is mogelijk om op het renoveren te besparen door het opknappen van de badkamermeubels zelf uit te voeren, of door te winkelen bij een outletshop. Wat kost een badkamer renovatie is daarom een vraag die u alleen zelf kunt beantwoorden. Wilt u graag binnen een zeker budget blijven tijdens het verbouwen? Overleg dan op voorhand met een specialist die u bij het renoveren kan ondersteunen, en samen met u een ontwerp kan maken. Een andere manier om de kosten te drukken is het zelf verwijderen van de tegels of zelf de tegels leggen. Hebt u na het lezen nog vragen over de mogelijkheden van een renovatie, of wilt u graag een vrijblijvende offerte opvragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Gratis offertes vergelijken

badkamerspecialist

Badkamer verbouwen tips

Het verbouwen of opknappen van badkamers brengt al snel extra kosten met zich mee, wat zorgt voor stress en andere problemen. Bent u van plan een renovatie te beginnen? Lees dan eerst de tips die onze experts voor u hebben opgesteld.

  • Tip 1. Stel altijd een maximaal en minimaal budget op voor het renoveren. Raam alle kosten – inclusief materiaal en manuren – op het minimale budget, en u zult zien dat u binnen het maximale bedrag blijft.
  • Tip 2. Maak vooraf een ontwerp voor het verbouwen, en overleg met een specialist welke mogelijkheden er zijn.
  • Tip 3. Bezoek diverse outletwinkels in uw regio, om zo goedkoop sanitair, wandtegels of een badkamermeubel van hoge kwaliteit aan te schaffen.
  • Tip 4. Houdt u van luxe? Kijk dan naar de opties voor een ligbad. Juist tijdens een renovatie is het relatief goedkoop om deze te laten plaatsen.
  • Tip 5. Wanneer u niet heel handig bent, is het aan te raden het verbouwen of te laten aan de experts. Zo voorkomt u problemen in de toekomst.

Vrijblijvende offerte

Wilt u weten wat het kost om een badkamer te laten opknappen? Hebt u vragen over de prijzen voor een badkamer renovatie naar uw wensen? Of hebt u behoefte aan een prijsindicatie voor het op maat maken van een badkamermeubel? Via ons contactformulier vraagt u eenvoudig en snel een offerte aan bij een badkamerspecialist uit uw regio. Ook voor vragen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u zo spoedig mogelijk geholpen wordt. Uw renovatie is bij ons in goede handen!

badkamer-renovatie