Mozaïek tegels

Mozaïek tegels worden vaak gezien als kunstvorm. Tegenwoordig zien we de tegels echter ook steeds vaker in woningen. Een mozaïek tegel is een leuke manier om uw keuken, wc, badkamer of woonkamer uniek te maken. Combineer ze met de badkamertegels op de muur in uw douche of plaats ze als wandtegels in uw keuken. Er is van alles mogelijk met bijvoorbeeld keramisch of glasmozaïek tegels. Bent u opzoek naar een tegelzetter die u kan helpen bij het zetten? Bij ons zit u goed! Delta is een netwerk van tegelzetbedrijven. Bij ons vraagt u kosteloos en vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de tegelzetter met de beste voorwaarden en prijs kiezen.

mozaiek tegels

Hebt u hulp nodig bij het zetten van mozaïek tegels?

Wij helpen u graag! Onze tegelzetters hebben jarenlange ervaring. Vraag gratis en geheel vrijblijvend offertes aan!

Verschillende kleuren en vormen

Bij mozaïek tegels denken de meeste mensen aan kleine steentjes van 2×2 cm. De tegels zijn echter verkrijgbaar in vele verschillende vormen en kleuren. Glasmozaïek en keramisch mozaïek behoren tot de meest bekende soorten. In de woonkamer wordt vaak gekozen voor natuursteen mozaïek. Marmermozaïek is hier één van, perfect wanneer u opzoek bent naar een tijdloze en luxe uitstraling. Een hexagon- en een knoopmozaïek worden veelal gebruikt in een zwembad, de keuken of een sportcentrum. Een kiezelmozaïek is erg bijzonder omdat het geen rechte lijnen heeft zoals andere tegels. Hierdoor geeft u uw badkamer eenvoudig een unieke uitstraling. Al deze soorten zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Glasmozaïek

Glasmozaïek wordt het meeste toegepast in woningen. Het is zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of op de achterwand in de douche. Glasmozaïek staat vooral bekend om de heldere kleuren. U hebt de keuze uit natuurlijke en zachte tinten, geborsteld en glanzend en rechthoekig en vierkant. Dankzij de lichte kleurtinten is het mogelijk om hele mooie kleuraccenten in de badkamer te creëren. Glasmozaïek is zeer populair vanwege de slijtvastheid, bovendien is het erg makkelijk te onderhouden. Omdat er duurdere stoffen worden gebruikt dan bij andere vormen, is dit type iets duurder. Naast gebruik in vochtige ruimtes wordt glasmozaïek ook toegepast op de achterwand in de keuken, in wellness ruimtes, het zwembad of op winkel- en woninggevels.

Keramisch mozaïek

Naast het glasmozaïek is er nog een andere populaire soort: het keramisch mozaïek. Een keramisch mozaïek bestaat uit samengeperste en daarna gebakken porseleinaarde. Het is verkrijgbaar in vele verschillende maten, kleuren en met glanzende of matte steentjes. Keramisch mozaïek is erg geschikt voor ruimtes die gauw vuil worden, zoals de keuken. Een keramisch mozaïek is namelijk vlekbestendig en eenvoudig schoon te maken omdat de steentjes niet ruw zijn. Bovendien zijn ze kras-, slijt- en kleurvast. Een keramisch mozaïek wordt daarom veelal toegepast op de achterwand in de keuken. Naast dat het praktisch is, creëert een keramisch mozaïek een mooie mediterrane sfeer in uw keuken.

Gratis offertes vergelijken

glasmozaiek

Wand- en vloertegels

Mozaïek steentjes kunt u zowel als wandtegels en vloertegels gebruiken. In de keuken worden de steentjes dikwijls gebruikt als wandtegel. Door deze tegels te combineren met de vloertegels ontstaat een mooi geheel. In de badkamer worden de steentjes vaak als wandtegels gebruikt. De steentjes doen het echter ook erg goed als vloertegels in een inloopdouche. De vele voegen zorgen ervoor dat het niet te glad wordt in de douche. Hebt u geen zin in gepriegel met kleine steentjes? Bij mozaïek matjes zitten de steentjes vastgeplakt op draad. Een groot voordeel hiervan is dat het matje flexibel is en het daarom mogelijk is om deze toe te passen op ronde vormen.

keramische tegels

Prijzen

De prijzen van mozaïek tegels hangen af van verschillende factoren. Er zijn vele verschillende soorten van deze tegels verkrijgbaar. De kleuren, afwerkingen en formaten zijn allen van invloed op de prijzen evenals de verschillende soorten. Een natuursteenmozaïek is bijvoorbeeld duurder dan de keramische versie. De prijzen van glasmozaïek tegels liggen tussen de €25,- en €105,- per m2, de prijzen van de keramische versie tussen de €20,- en €180,- en de natuursteen versie tussen de €20,- en €200,-. Ziet u het zelf aanbrengen niet helemaal zitten? Voor een prijsindicatie van het zetten door een tegelzetter kunt u het beste offertes aanvragen.

mozaiek tegels plaatsen

Zelf mozaïek plaatsen

Wilt u zelf nieuwe vloertegels of wandtegels plaatsen? Wanneer uw keuze op mozaïek is gevallen dan is het verstandig om matjes te gebruiken. Het zelf plaatsen van matjes scheelt een hoop tijd, vergeleken met het aanbrengen van losse stenen. Het is mogelijk om de tegeltjes op de oude keuken- of badkamertegels te plaatsen. Hiervoor hebt u speciale lijm nodig. Zorg er te allen tijde voor dat de ondergrond vlak, schoon en droog is. Eventueel kunt u beschadigingen opvullen met een vulmiddel voordat u begint met het plaatsen. Zet vervolgens op ongeveer navelhoogte, verticaal en horizontaal een lijn met een waterpas. Vanuit deze haakse hoek begint u met plaatsen, u werkt vanuit het midden naar buiten. Breng de tegellijm aan op de muur met een lijmkam. Vervolgens kunt u het matje plaatsen. Breng eerst de onderkant aan tegen de muur, druk vervolgens de rest van het matje op de muur. Met een verfroller drukt u de matten stevig in de lijm. Ga zo verder met het plaatsen van de andere matjes. Controleer regelmatig met behulp van een waterpas of de matten recht liggen. Is een matje te groot? Maak hem dan op maat met een slijptol of kniptang.

Na het plaatsen begint u met het voegen. Breng met behulp van een voegspaan het voegmiddel aan in een diagonale veegbeweging. Zorg ervoor dat de voeg helemaal is opgevuld met voegmiddel. Gebruik een rubberen spatel om de voegen glad te strijken en het overtollige voegsel te verwijderen. Maak tot slot de tegeltjes schoon met behulp van een vochtige spons.

Hulp inschakelen van een tegelzetter

Ziet u het zelf aanbrengen van keramisch- of glasmozaïek tegels in uw badkamer of woonkamer niet helemaal zitten? Onze tegelzetter helpt u graag bij het zetten van mozaïek badkamertegels. Delta is een netwerk van erkende tegelzetters met vele jaren ervaring. Bij ons vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de tegelzetter met de beste voorwaarden en de laagste prijzen kiezen. Voordat u het weet ziet uw badkamer, woonkamer of toilet er weer helemaal fris uit! Ook met vragen over mozaïek badkamertegels of het toepassen van de tegels op de muur in uw woonkamer bent u bij ons van harte welkom.

mozaiek tegels badkamer