Tegelzetter Flevoland

Heeft u een ervaren tegelzetter uit Flevoland nodig? Profiteer ook van de vakkennis en ervaring van een tegelzetter en schakel een vakman in voor het leggen van tegelwerken. Nieuwe tegels op de wand in de badkamer? Of de keuken voorzien van vloertegels? Voor de tegelzetter uit ons netwerk is dit geen probleem. Met een tegelzetter uit Flevoland bent u verzekerd van een hoge kwaliteit.

Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van een tegelbedrijf, de tegelsoorten en de mogelijkheden. Daarnaast vertellen we u meer over de gemiddelde prijzen. Bespaar op de totaalprijs en vraag gratis en vrijblijvende offertes aan! Vergelijk de aanbiedingen, bespaar en kies eenvoudig de beste specialist!

Tegelzetter Flevoland

Heeft u een ervaren tegelzetter uit Flevoland nodig?

Bespaar op de kosten en vraag gratis en vrijblijvende offertes aan!

Tegelbedrijf in Flevoland

Voordelen van onze werkwijze

Wij zijn een netwerk van tegelzetters in Flevoland. Door ons netwerk is er altijd een tegelzetter bij u in de buurt om u snel te helpen. De tegelzetters hebben veel ervaring en vakkennis. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes. Profiteer ook van de volgende voordelen:

 • Zelf meerdere bedrijven bellen voor offertes is niet meer nodig. Ontvang meerdere offertes via ons offerteformulier.
 • Als u offertes vergelijkt, weet u zeker dat u niet teveel betaald.
 • Er zijn altijd tegelzetters dicht bij u in de buurt in Flevoland.

Voor particulieren, bedrijven en aannemers

Het is niet alleen mogelijk voor particulieren om een tegelbedrijf uit Flevoland in te schakelen, maar ook voor bedrijven en aannemers. Wilt u uw bedrijfspand voorzien van tegelwerk? Of bent u de aannemer van een nieuwbouwproject en op zoek naar een vakkundige tegelzetter? Neem dan contact op via het offerteformulier om gratis en vrijblijvende offertes te ontvangen.

Gratis offertes vergelijken

Wat doet een tegelzetter?

De tegelzetters zorgen niet alleen voor een prachtig aangelegde tegelvloer, maar helpen u met veel meer werkzaamheden. Denk hierbij aan het lijmen van tegels in cement, het repareren van beschadigingen en het leggen van plavuizen.
De belangrijkste werkzaamheden van een tegelzetter:

 • Wand- en vloertegels leggen
 • Tegels lijmen in cement
 • Repareren beschadigingen

Tegels leggen, wat doet de vakman?

Weet u niet precies wat tegelwerken inhouden? Wij vertellen u er graag meer over. De tegelzetter uit Flevoland zorgt voordat hij begint met het zetten van de tegels voor een vlakke ondergrond. Hiervoor gebruikt hij speciaal egalisatiecement. Daarna maakt hij een legplan. Hierbij worden het patroon uitgelegd, vaak mixt de tegelzetter de tegels uit verschillende dozen om kleine kleurverschillen te zoveel mogelijk weg te werken. Aan de hand van het legplan worden de vloer- en wandtegels gelijmd. Hierbij is het belangrijk dat er snel gewerkt wordt, want de lijm droogt snel. De tegelzetter uit Flevoland gebruikt speciaal gereedschap voor het leggen. Hoe lang is een tegelzetter bezig? Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de tegelwerken, duurt de klus 1 tot een paar dagen.

wandtegels plaatsen in Flevoland

Wandtegels perfect laten plaatsen

Over het algemeen tegelzetters uit Flevoland in te schakelen voor het plaatsen van wandtegels. Dit komt doordat het zetten van een wandtegel enige moeilijkheden met zich meebrengt. Het grootste probleem van het zetten van een wandtegel is de zwaartekracht. Zeker bij zwaardere tegels is er kans dat de onderste rij verzakt. Een oplossing is om deze onderste rij tijdelijk op een lat te zetten.

Andere zaken waar u op dient te letten bij het installeren van wandtegels is een stof- en vuilvrije ondergrond en het waterdicht maken van de wandtegels in badkamers.

vloertegels in plaatsen

Vloertegels vakkundig laten plaatsen

Het tegelzetten van vloertegels vereist een andere techniek dan wandtegels. Voor het zetten wordt er egalisatiecement aangebracht door een tegelbedrijf. Dit zorgt ervoor dat u een vlakke ondergrond heeft en de oneffenheden opgevuld worden. De tegelzetter uit Flevoland berekent eerst hoeveel tegels hij nodig heeft en wat de breedte van de voegen moet worden. Voor het plaatsen van de vloertegels gebruikt de tegelzetter speciaal gereedschap en hulpmiddelen, zoals een lijmkamp, tegelkruisjes en spandraden. De vloertegels worden op de vloeren gelijmd met speciale tegellijm of in metsel gezet. Het is belangrijk dat de tegel goed aangedrukt wordt. Hiermee voorkomt u een loszittende tegel.

Bekijk hoe de vakman te werk gaat

Tegels in Flevoland verwijderen

Verwijderen van bestaande tegels

Tegelzetters zijn u niet alleen graag van dienst bij het zetten van verschillende tegelsoorten, ze verwijderen ook de bestaande tegelwerken voor u. Het verwijderen van bestaande tegelwerken kan met behulp van diverse innovatieve technieken, zodat de klus binnen korte tijd is afgehandeld. Naast het verwijderen van tegelwerken zorgt een tegelbedrijf uit Flevoland tevens voor de afvoer van het materiaal en het prepareren van de ondergrond voor het aanbrengen van een nieuwe tegel, of een andere afdekmateriaal. Een tegelzetter informeert u desgewenst graag over de prijzen en mogelijkheden.

Tegels in cement

Tegels lijmen of in cement?

U heeft de keuze uit het zetten van tegels door middel van lijm of cement. Een tegelzettersbedrijf uit Flevoland geeft u graag advies over de keuze. Dit is namelijk afhankelijk van de tegelsoort die u kiest en de ondergrond. Ook het formaat van de tegel is van invloed op de keuze. Mortel wordt vaak gebruikt voor grote en zware tegelsoorten in verband met de stevigheid. Voor wandtegels is het belangrijk om te weten of de ondergrond een zuigende werking heeft of niet. Wanneer dit het geval is, is het niet verstandig om cementgebonden tegellijm te gebruiken. Dit wordt namelijk gedeeltelijk opgenomen door de wand.

Wat kost een tegelzetter in Flevoland?

De prijs voor tegelwerken is afhankelijk van de grootte van de klus, het materiaal, het legpatroon en het type en de kwaliteit van de tegels. Voor het benodigde materiaal, zoals lijm, moet u denken aan een gemiddelde prijs tussen de €10,- tot €15,- per m². Tegels kosten gemiddeld €30,- tot €60,- per m².

Voor tegelzetten van een ruimte van 20 vierkante meter bent u gemiddeld €1.400,- tot €2.200,- kwijt. In de prijstabel vindt u meer gemiddelde prijzen.

Door prijsoffertes voor tegelzetten aan te vragen bespaart u eenvoudig op de prijs. Vergelijk op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies het beste tegelbedrijf.

Tabel: kosten tegelzetter

Omschrijving Gemiddelde kosten per m² Rekenvoorbeeld met 20m²
Materiaal €10,- tot €15,- €200,- tot €300,-
Legpartroon €30,- tot €35,- €600,- tot €700,-
Tegels €30,- tot €60,- €600,- tot €1.200,-
Totaalprijs €70,- tot €110,- €1.400,- tot €2.200,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten verschillen per situatie. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvende offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De totaalprijs wordt beïnvloed door een aantal factoren. Zo zijn de kwaliteit en het type tegel van invloed op de totaalprijs, maar ook het legpatroon. Natuursteen is bijvoorbeeld duurder dan keramische tegels. Door te kiezen voor een simpel legpatroon bent u minder geld kwijt dan wanneer u kiest voor een ingewikkeld patroon. Een andere factor dat de prijs bepaald zijn de materiaalkosten. Een tegelbedrijf gebruikt bijvoorbeeld lijm, tegelkruisjes, voegmateriaal en kit bij het leggen. Houd daarnaast rekening met kosten voor het verwijderen van oude tegelwerken. Door een tegelbedrijf dicht bij u in de buurt te kiezen bespaart u op de voorrijkosten.

Tegels combineren met vloerverwarming

Een heerlijke warme vloer als u ’s ochtends opstaat? Of wilt u een tegelvloer in de keuken, maar geen koude voeten? Kies dan voor het plaatsen van vloerverwarming. Het voordeel is dat ze zorgen voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en dat ze de warmte snel opnemen. Hierdoor is het mogelijk om de ruimte efficiënt te verwarmen en u heeft geen last meer van koude voeten.

Een ander voordeel is dat u geen radiatoren meer nodig heeft. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar zorgt ook voor meer ruimte.

Wilt u uw badkamer of keuken laten betegelen?

Ga voor de beste kwaliteit. Vraag gratis offertes aan en bespaar tot 40% op de kosten!

Soorten tegels

U heeft de keuze uit vele tegelsoorten voor het betegelen van uw verschillende ruimtes in uw woning in Flevoland zoals de hal of het toilet. Denk hierbij aan prachtige unieke natuurstenen, maar ook keramische. Voor een moderne look is het ook mogelijk om te kiezen voor een houtlook. Of kies voor de charme van Spaanse, Marokkaanse of Portugese tegels. Kies uit één van de volgende soorten:

 • Keramische tegels
 • Natuurstenen tegels
 • Badkamer- en keukentegels
 • Plavuizen
 • Portugese tegels
 • Spaanse tegels
 • Marokkaanse tegels
 • Metrotegels
keramische tegels in Flevoland

Keramische tegels

De tegelsoort die bij een tegelzetter uit ons netwerk het meest verkocht wordt, is de keramische tegel. Keramische tegels hebben vele voordelen. Zo zijn zij kleurvast, krasvast en worden zij niet beïnvloed door weer en wind. Bovendien nemen de keramische tuintegels geen vocht op, en trekken ze niet krom. Dit wordt bereikt door een uniek bakproces en een goede nabewerking. Doordat het materiaal weinig vocht opneemt, is deze tegelsoort tevens uitermate geschikt voor het gebruik in badkamers en keukens.

natuurstenen vloer Flevoland

Natuurstenen vloer

Eén van de materialen waar u uit kunt kiezen is natuursteen. Een nadeel van natuurstenen is dat ze duurder zijn dan bijvoorbeeld keramische. Hier tegenover staat wel dat u een uniek product krijgt die zeer lang meegaat. Natuurstenen zijn zeer sterk, hierdoor slijten ze niet en beschadigen ze niet snel. Daarnaast zijn natuurstenen een goede geleider van warmte en hierdoor erg geschikt om te gebruiken in combinatie met verwarming in vloeren. De natuursteentegels zijn door-en-door gekleurd, waardoor ze kleurvast zijn.

Badkamertegels plaatsen

In badkamers worden er speciale wand- en vloertegels geplaatst. Door het intensieve gebruik van de ruimte is het verstandig om te kiezen voor een goede kwaliteit vloertegel die niet snel slijt. Hierdoor blijven ze langer mooi. Kies daarnaast voor een vloertegel met anti-slip om uitglijden te voorkomen. Voor het zetten van douche- en badkamertegels is het belangrijk dat het geheel waterdicht is in verband met de vochtige omgeving. Het voordeel van de tegelwerken is dat u het gemakkelijk schoon maakt. De slipweerstand van een badkamertegel wordt aangegeven met de letter R. Lees meer over de R-waarde op wikipedia.

Keukentegels plaatsen

Vanwege het eenvoudige onderhoud en de hygiënische eigenschappen van wandtegels, worden ook keukentegels geplaatst. Wilt u in de keukenruimte graag warme voeten houden? Kies dan voor grote plavuizen, met daaronder een vloerverwarming. Grote tegelsoorten zorgen voor een elegant of industrieel effect, terwijl kleine tegels een meer landelijk resultaat bieden.

Tegels zijn zeer geschikt als spatwand achter het fornuis en de gootsteen. Kies bijvoorbeeld voor het tegelzetten van kleine witte hoogglans wandtegels of ga voor een uniek legpatroon.

plavuizen leggen

Plavuizen leggen

Naast de standaard vloertegel, is het ook mogelijk om te kiezen voor plavuizen. Plavuizen zijn gebakken vloertegels, die duurzaam en relatief goedkoop verkrijgbaar zijn. Plavuizen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, maar hebben meestal wel een grotere afmeting dan een standaard tegel.

Door het grote formaat gaat het leggen een stuk sneller dan bij kleinere tegelsoorten. Hierdoor bespaart u op de arbeidskosten voor het zetten.

mozaiek tegels Flevoland

Mozaïek tegels plaatsen

Voor een uniek en sfeervol resultaat is het een optie om een mozaïek te laten zetten door een tegelbedrijf uit Flevoland. Om het tegelzetten te vergemakkelijken wordt er vaak gebruikt gemaakt van speciale plakplaten. Hierbij zijn de tegels al in mozaïek gelegd. U hoeft alleen nog de platen vast te lijmen en te voegen. Uiteraard is het ook mogelijk te kiezen voor een uniek patroon met verschillende kleine tegeltjes. Dit gaat langzamer, maar geeft een prachtig effect.

Portugese tegels leggen

Portugese vloertegels zijn unieke tegels, die zorgen voor een vrolijk en kleurrijk resultaat op vloeren. Bij het zetten van Portugese vloertegels is één ding heel belangrijk: en dat is het impregneren van de tegels wanneer u deze heeft gelegd. Door ze te impregneren voorkomt u dat er na verloop van tijd vocht- en waterschade ontstaat en is het mogelijk de vloertegel hetzelfde te onderhouden als u met een ander tegelsoort zou doen.

Houtlook tegels

Wilt u graag dat uw vloer eruit ziet als een parketvoer, maar hebt u geen behoefte aan het vele onderhoud dat aan houten vloeren verbonden is? Dan is een tegelvloer met houtlook vloertegels een goede oplossing voor u. Een dergelijke tegelvloer vereist een minimaal onderhoud, maar doet qua uitstraling niet onder voor een parketvloer. Houtlooktegels moeten zeer nauwkeurig met minimale voegen worden gelegd, om zo het optimale resultaat te bereiken.

Spaanse tegels

Spaanse tegels

Spaanse tegels staan bekend om de unieke patronen en heldere kleuren. De stijl is geïnspireerd op kunst uit Spanje met Noord-Afrikaanse invloeden. Met deze wandtegel creëert u een stijlvolle en klassieke sfeer in huis. Ze zijn geschikt voor het gebruik in zowel sanitaire ruimtes als de woonkamer. De prijs voor deze vloer- of wandtegels is vooral afhankelijk van het design. Houd rekening met hogere prijzen in verband met het vervoer vanuit Spanje.

Marokkaanse tegels in Flevoland

Marokkaanse tegels

Bent u op zoek naar decoratieve tegels? Kies dan voor Marokkaanse tegels. De tegelsoort is niet alleen verkrijgbaar in heldere kleuren, maar ook met allerlei tinten en patronen. Dit tegelsoort is erg mooi om te gebruiken op vloeren of als accentmuur in uw keuken of badkamer.

Het is ook mogelijk om de tegels te combineren met een egale keramische- of betontegel voor een mooi effect.

Metrotegels

Deze tegelwerken werden vroeger gebruikt voor het betegelen van metrostations in Frankrijk en Engeland. Tegenwoordig worden metrotegels ook gebruikt in moderne en klassieke woningen. Ze hebben een langwerpige vorm en een duidelijke facetrand. Een naar binnen gekeerde facetrand zien we ook vaak. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Kies bijvoorbeeld voor hoogglans wit of zwart of ga juist voor een pastelkleur. Metrotegels worden vaak recht onder elkaar geplaatst of met een halfsteensverband.

Welk vertrek betegelen?

De keuze uit de verschillende soorten tegels en de tegellijm is onder andere afhankelijk van het vertrek dat u wilt betegelen. Er worden andere eisen gesteld aan de tegels voor de vloer van de woonkamer dan aan tegelsoorten voor de wand van een vochtige ruimte. Bij badkamers, toiletten en keukens is het schoonmaken bijvoorbeeld erg belangrijk in verband met de hygiëne. Heeft u vloerverwarming in de woonkamer? Dan zijn natuurstenen zeer geschikt door de goede geleiding van de warmte. In badkamers is het verstandig om te kiezen voor een speciale tegel met anti-slip om uitglijden te voorkomen. Laat u adviseren door een tegelbedrijf uit Flevoland.

Keurmerken tegelzettersbedrijf

Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u meerdere gratis prijsoffertes. Door deze te vergelijken bespaart u op de kosten. Let bijvoorbeeld op de totaalprijs en de voorwaarden. Het is ook verstandig om te kijken naar de keurmerken van een tegelbedrijf.
De Bond voor Aannemers in Tegelwerken(Bovatin) geeft bijvoorbeeld het keurmerk SGAT-erkenning aan een tegelbedrijf dat uitstekende kwaliteit en service levert en voldoet aan strenge veiligheidseisen.

Een ander keurmerk is het KOMO-keurmerk voor bedrijven in de bouw die voldoen aan de strenge eisen.

Voordelen inschakelen tegelzetter Flevoland

 • Het leggen van tegels is niet eenvoudig en er kunnen een aantal dingen fout gaan. Een tegelzetter heeft veel ervaring en vakkennis en gebruiken speciale technieken voor het tegelzetten.
 • De tegelzetters klaren de klus snel en efficiënt, zodat u snel gebruik kunt maken van uw badkamer of keuken of weer over de vloer kunt lopen.
 • Legpatronen, ook unieke, zijn geen enkel probleem. Daarnaast geeft het tegelbedrijf uit Flevoland u graag deskundig advies over de mogelijkheden.
tegelzetter offertes in Flevoland

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een ervaren tegelzetter of tegelwerken expert uit de regio? Maak dan gebruik van ons netwerk. Ons uitgebreide netwerk bestaat uit professionals uit de regio Flevoland, die ruime ervaring hebben in het vakgebied. Of u nu plavuizen of vloertegels wilt laten aanleggen, een tegelbedrijf uit Flevoland is u me alle plezier van dienst. Via het offerteformulier vraagt u gemakkelijk en snel een aantal offertes aan voor het zetten van tegels. Vergelijk en bespaar op de prijs.