Keramische tegels

Keramische vloertegels bestaan uit gebakken aarde. Om de keramische plavuizen steviger te maken worden minderalen toegevoegd. Dankzij een glazuurlaagje wordt de tegel waterbestendig, bovendien zorgt dit ervoor dat de plavuizen in vele kleuren verkrijgbaar zijn. Terracotta, cementtegels, grestegels en faience tegels behoren tot de meest bekende keramische tegels. Bent u op zoek naar een tegelzetter die u kan helpen bij het leggen van uw tegelvloer? Delta is een netwerk van erkende tegelzetters. Via ons contactformulier vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de tegelzetter met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen.

keramische tegels

Bent u op zoek naar een ervaren tegelzetter?

Bij ons vraagt u gratis en geheel vrijblijvend offertes aan voor het leggen van uw tegelvloer.

Voor- en nadelen

Keramische plavuizen hebben een aantal voordelen en nadelen. Keramische vloertegels zijn gebruiksvriendelijk en onderhoudsarm. Vuil kan niet in de vloertegels trekken. Bovendien zijn de geglazuurde volkeramische vloertegels bestand tegen stoten, krassen, vlekken en zelf tegen chemische middelen. De tegel werkt bovendien zeer goed in combinatie met vloerverwarming. Een nadeel is echter dat keramische vloertegels koud aanvoelen indien u geen vloerverwarming hebt. Indien u van een natuurlijke look houdt, dan is een keramische tegel minder passend, tenzij u een keramisch parket kiest. Een ander nadeel is dat een kras in een keramische tegel snel opvalt omdat de onderliggende klei zichtbaar wordt.

Terracotta

Terracotta tegels bestaan uit aarde, gebakken in oude ovens. Omdat de temperatuur minder goed te regelen is, is het mogelijk dat er formaatafwijkingen ontstaan. U zult dus zelden twee identieke vloertegels tegenkomen. Terracotta tegels zijn poreus, dit maakt ze minder slijtvast en onderhoudsvriendelijk dan vloertegels met een glazuurlaag. Het is daarom verstandig om terracotta plavuizen te behandelen voordat u ze gebruikt. Het behandelen maakt de plavuizen beter bestemd tegen krassen en vlekken. De meeste terracotta vloertegels hebben bruintinten, dit geeft ze een zuiderse sfeer. U kunt ze in elke ruimte in huis gebruiken. Hard gebakken en behandelde terracotta tegels kunnen zelfs als terrastegels gebruiken.

Faience

Een andere soort keramische tegel is de faience tegel. Een faience tegel is een soort terracotta tegel. Deze terracotta tegels hebben een glazuurlaag. Deze laag maakt de faience tegels waterdicht en onderhoudsarm. Ze worden meestal gebruikt op de muur in een keuken, badkamer of toilet. Het is echter tevens mogelijk om faience tegels als vloertegels te gebruiken. Faience tegels zijn erg gevoelig voor krassen. Dankzij de glazuurlaag hebt u een ruime keuze aan kleuren bij faience tegels. Daarnaast hebt u de keuze uit vele verschillende formaten. Deze soort tegel is alleen geschikt voor binnen, het is beter om ze niet buiten huis te gebruiken.

Gratis offertes vergelijken

vloertegels

Grestegels

U hebt tevens de keuze uit grestegels. Ook grestegels behoren tot de terracotta tegels, ze hebben echter toegevoegde mineralen. Grestegels worden onder hoge temperaturen gebakken wat ze behoorlijk sterk maakt. Een grestegel is verkrijgbaar met glazuurlaag of zonder glazuurlaag. Een glazuurlaag maakt grestegels waterdicht, slijtvast en onderhoudsarm. Hierdoor behoren grestegels tot de meest verkochte tegelsoort in heel Nederland. Grestegels zijn bruikbaar in alle ruimtes in uw woning zoals de woonkamer, badkamer en keuken en daarnaast tevens bruikbaar als terrastegels. Zonder een glazuurlaag is de grestegel alleen verkrijgbaar in het bruin. Met een glazuurlaag is echter een groot assortiment aan kleuren verkrijgbaar.

plavuizen

Cementtegels

Cementtegels behoren ook tot de keramische plavuizen. Cementtegels bestaan uit gebakken cement. Dankzij een toplaag hebt u een ruime keuze uit verschillende kleuren en motieven cementtegels. Een cementtegel is poreus, krasgevoelig en vlekgevoelig. Cementtegels moet u daarom altijd behandelen voordat u ze gebruikt. U kunt cementtegels herkennen aan hun retro-look en aan de dikte van de plavuizen. Het behandelen van cementtegels maakt ze bruikbaar in elke ruimte in huis. Het behandelen maakt cementtegels tevens bruikbaar als terrastegels. Bij cement terrastegels is onderhoud echter belangrijk. Een cementtegel is namelijk zeer gevoelig voor de UV-stralen van de zon en zuren van regen.

Ook voor het terras geschikt

Keramische terrastegels zijn relatief nieuw en ontwikkeld op het moment dat de keramische plavuizen weinig werden verkocht. Keramische terrastegels worden heter gebakken, dit maakt ze harder dan de dunnere plavuizen. Keramische terrastegels hebben een aantal voordelen. Ze zijn namelijk vorst-, hitte- en UV-bestendig. Bovendien zijn de terrastegels slijtvast, stootvast, krasbestendig en schimmel- en moswerend. Dit allen zorgt ervoor dat de terrastegels enorm weinig onderhoud nodig hebben. Het enige nadeel van keramische terrastegels is de prijs. De dikkere terrastegels kosten meer vanwege de hogere gestelde eisen en baktemperatuur.

Keramisch parket

Wilt u graag een houten vloer in uw keuken of badkamer, maar ziet u het onderhoud niet zitten? Een keramisch parket is wellicht uw beste keuze. Een keramische parket zorgt ervoor dat uw vloer er luxueus en stijlvol uitziet net zoals een houten vloer. Dankzij de nerven op het parket is de tegelvloer vrijwel niet van een echte houten vloer te onderscheiden. U hebt met dit parket echter niet het onderhoud en de nadelen van een houten vloer. Het is niet nodig om eens in de zoveel tijd uw vloer te schuren of lakken. Het parket is krasbestendig en erg duurzaam waardoor het een leven lang mee gaat. Het is dus een ideaal alternatief voor een traditionele, houten vloer.

tegelvloer met vloerverwarming

Vloerverwarming

Bent u opzoek naar een vloer die geschikt is om te leggen op vloerverwarming? Een keramisch parket is zeer geschikt op vloerverwarming in uw woonkamer, keuken of badkamer. Een houten vloer houdt warmte vast waardoor vloerverwarming harder moet werken. Een keramische vloer laat deze warmte door waardoor de vloerverwarming niet zo hard hoeft te stoken. Bent u op zoeknaar een vloer met een houtlook welke goed werkt in combinatie met vloerverwarming? Dan is keramisch parket uw beste keuze. Hebt u toch liever een tegelvloer met tegellook? Keramische vloertegels werken erg goed in combinatie met vloerverwarming.

Prijzen

U bent natuurlijk benieuwd naar de prijzen voordat u een nieuwe tegelvloer laat leggen. De prijzen van plavuizen hangen af van verschillende factoren. Een vloertegel van 60 x 60 cm is bijvoorbeeld duurder dan een vloertegel van 30 x 30 cm. Daarnaast is de tegelsoort evenals eventuele motieven, kleuren en de dikte van invloed op de prijs. De prijzen van faience vloertegels liggen tussen de €9,- en €45,- per m2. De prijzen van grestegels liggen hoger, deze bedragen ongeveer €13,- tot €65,- per m2. Wilt u een indicatie van de prijzen voor het leggen en verwijderen van vloertegels? Dan kunt u het beste offertes aanvragen.

Hulp inschakelen van een tegelzetter

U begrijpt dat keramische plavuizen vele voordelen hebben. Kan uw badkamer of keuken wel een nieuwe tegelvloer gebruiken? Bent u opzoek naar iemand die u kan helpen gedurende het leggen van de tegelvloer? Bij ons zit u goed! Delta is een netwerk van erkende tegelzetters met vele jaren ervaring. Via het contactformulier vraagt u verschillende offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de tegelzetter met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend dus u zit nergens aan vast. We helpen u graag bij het leggen van uw nieuwe tegelvloer!

terrastegels