Tegelzetter Didam

Bent u op zoek naar een ervaren tegelzetter uit Didam? Op deze pagina vertellen we u meer over de mogelijkheden, de tegelwerken en verschillende soorten tegels en de voordelen van een tegelbedrijf. Daarnaast geven we u meer informatie over de gemiddelde prijzen. Schakel een tegelbedrijf in voor een hoge kwaliteit en uitstekende service.

Wilt u besparen op de kosten voor het laten leggen van bijvoorbeeld nieuwe wandtegels of juist vloertegels? Vraag dan direct gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan. U ontvangt snel meerdere aanbiedingen van tegelbedrijven uit de regio Didam. Leg de prijsoffertes naast elkaar en vergelijk op basis van prijs, aanbod en voorwaarden. Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Tegelzetter Didam

Op zoek naar een vakkundige tegelzetter in Didam?

Kies eenvoudig het beste tegelbedrijf. Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Tegelbedrijf Didam

Voordelen van onze werkwijze

Wij zijn een uitgebreid netwerk van tegelzetters uit Didam. Het voordeel van ons netwerk is dat er altijd een tegelzetter bij u in de buurt is. U wordt snel geholpen en bent verzekerd van hoge kwaliteit. Profiteer ook van de ervaring en vakkennis van de tegelzetters. Vraag gratis en vrijblijvende prijsoffertes aan. De belangrijkste voordelen van onze werkwijze:

 • Alles wordt voor u geregeld.
 • U weet zeker dat u nooit teveel betaald.
 • Kies eenvoudig de beste specialist.

Voor particulieren, bedrijven en aannemers

De tegelzetters uit ons netwerk in Didam voeren niet alleen tegelwerken uit bij particulieren, maar worden ook ingeschakeld door bedrijven en aannemers. Zijn er tegelwerken nodig in het toilet of keuken in uw bedrijfspand? Of bent u een aannemer en kunt u de hulp van een ervaren tegelzetter goed gebruiken? Vul dan het offerteformulier in voor vrijblijvende offertes.

Gratis offertes vergelijken

Wat doet een tegelzetter?

Uiteraard is het mogelijk om een tegelzetter uit Didam in te schakelen voor het zetten van tegels, maar een tegelzettersbedrijf helpt u nog met veel meer dingen. Bijvoorbeeld het leggen van mozaïektegels en het zetten van wandtegels. Last van een beschadiging of loszittende tegel? Schakel dan een tegelbedrijf in voor de reparatie. De meest voorkomende werkzaamheden van een tegelbedrijf zijn:

 • Leggen van wand- en vloertegels
 • Tegels zetten in lijm of cement
 • Repareren van beschadigingen

Tegels leggen, wat doet de vakman?

Hoe lang is een tegelzetter bezig? De tijd dat een tegelzetter bezig is met de tegelwerken is afhankelijk van de grootte van de klus en de grootte van de tegels. Het zetten van kleine tegelwerken door een tegelbedrijf gaat natuurlijk langzamer dan grote plavuizen. Houd daarnaast rekening met de droogtijd voordat u weer over uw betegelde vloer kunt lopen. Voor het leggen zorgt de tegelzetter uit Didam ervoor dat de ondergrond egaal is. Dit doet hij met speciaal egalisatiecement. De tegelzetter gebruikt bij het zetten een legplan en van tevoren mixt hij de vloer- of wandtegels om kleurverschil te voorkomen. Voor het zetten gebruikt een tegelbedrijf speciaal gereedschap en hulpmiddelen.

wandtegels plaatsen Didam

Wandtegels perfect laten plaatsen

Wilt u uw oude wandtegels laten vervangen? Schakel dan een tegelzetter in voor het beste resultaat. Het zetten van wandtegels is niet eenvoudig. U moet bijvoorbeeld rekening houden met de ondergrond van de wand en het gewicht van de tegel. Door een tegelbedrijf in te schakelen bent u verzekerd van een perfecte plaatsing op de wand. Hiermee voorkomt u dat zwaardere wandtegels verzakken of zelfs loskomen van de wand. Wandtegels zijn erg belangrijk in de vochtige ruimtes, zoals een badkamer, en zorgen voor een waterdichte wand. Ook worden ze vaak gebruikt in de keuken achter de gootsteen en het fornuis.

vloertegels in Didam plaatsen

Vloertegels vakkundig laten plaatsen

Tegelzetters weten dat het voor het leggen van vloertegels van groot belang is dat de ondervloer egaal is. Daarnaast dient u tijdens het zetten de vloertegels regelmatig te controleren op een rechte lijn. Een tegelzetter gebruikt hiervoor handige spandraden. De tegelzetter berekent eerst hoeveel voegruimte er nodig is en begint dan met het leggen.

Vloertegels worden bevestigd met lijm of in cement aangedrukt. Tot slot is het bij het leggen van vloertegels van belang voegkruisjes aan te merken, hierdoor blijven de afstanden gelijk.

Bekijk hoe de vakman te werk gaat

Tegels verwijderen

Verwijderen van bestaande tegels

Het verwijderen van bestaande tegels vereist enige voorbereiding. Zo dient u de ruimte van uw pand in Didam geheel af te dekken met bouwfolie zodat al het stof en de stukken tegel gemakkelijk op te ruimen zijn. Voor het verwijderen zelf gebruikt u – afhankelijk van het materiaal – het beste een hamer en beitel, of een boorhamer. Dit wordt bepaald door de hoeveelheid tegels, de beschikbare ruimte en hoe vast de wandtegels of vloertegels zitten. Laat u de klus liever over aan een tegelzetter? De tegelzetters van een tegelbedrijf maken gebruik van innovatieve technieken om het materiaal te verwijderen en zorgen tevens voor de afvoer van het product.

Tegels in cement in Didam

Tegels lijmen of in cement?

Tegels worden geplaatst en bevestigd door middel van lijm of cement. De keuze tussen deze twee soorten is afhankelijk van het type en het formaat van de tegel dat u kiest en de ondergrond. Laat u adviseren door een tegelbedrijf uit Didam zodat het juiste materiaal gebruikt wordt. Bij het gebruik van mortel is het belangrijk om de tegels goed aan te drukken. Hiermee voorkomt u luchtbellen onder de tegels. Een cementgebonden tegellijm wordt meestal niet gebruikt bij een ondergrond met een zuigende werking, denk hierbij aan gipsplaten. Het is dan verstandig om pastalijm te gebruiken, dit wordt niet opgenomen door de muur.

Wat kost een tegelzetter in Didam?

De totaalprijs is onder andere afhankelijk van het materiaal, het legpatroon en de tegels. Een tegelbedrijf berekent meestal de prijs per vierkante meter, maar het is ook mogelijk om een vaste prijs voor de gehele klus af te spreken.

De gemiddelde kosten per vierkante meter voor het benodigde materiaal is €10,- tot €15,-.

Houd daarnaast rekening met gemiddelde kosten van €30,- tot €60,- voor de tegels per m². De gemiddelde totaalprijs per vierkante meter is €70,- tot €110,-. Dit is inclusief materiaal, het leggen en de tegels. In de prijstabel vindt u meer informatie. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan om te besparen.

Tabel: kosten tegelzetter

Omschrijving Gemiddelde kosten per m² Rekenvoorbeeld met 20m²
Materiaal €10,- tot €15,- €200,- tot €300,-
Legpartroon €30,- tot €35,- €600,- tot €700,-
Tegels €30,- tot €60,- €600,- tot €1.200,-
Totaalprijs €70,- tot €110,- €1.400,- tot €2.200,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten verschillen per situatie. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvende offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De totaalprijs wordt door een aantal factoren beïnvloed. Het type tegel en de kwaliteit bepalen onder andere de prijs. Natuursteen is bijvoorbeeld duurder dan keramiek, maar deze tegels gaan wel langer mee. Daarnaast is het legpatroon ook van invloed op de prijzen. Een simpel legverband zoals halfsteens of recht onder elkaar is goedkoper dan wanneer u kiest voor een uniek patroon. De benodigde materialen bij het leggen beïnvloed ook de prijs. Denk hierbij aan lijm, voegmateriaal, tegelkruisjes en kit. Tot slot moet u ook rekening houden met de kosten voor het verwijderen van oude tegelwerken en de voorrijkosten.

Tegels combineren met vloerverwarming

Wilt u nooit meer koude voeten? Kies dan voor vloerverwarming. Vloerverwarming is mogelijk in de woonkamer, maar ook in badkamers. Ideaal voor warme voeten ’s ochtends. Met verwarming in de vloer verwarmt u de ruimte efficiënt en heeft u geen radiatoren meer nodig. Vloertegels nemen de warmte snel op en zorgen voor een gelijkmatige verdeling. Laat u door een tegelzettersbedrijf uit Didam adviseren over de mogelijkheden en geschikte tegelsoorten. Natuursteen staat onder meer bekend om de uitstekende eigenschappen wat betreft de warmtegeleiding, maar ook plavuizen zijn mogelijk.

Nieuwe wand- of vloertegels laten plaatsen?

Vul het offerteformulier in en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Soorten tegels

Wilt u tegelwerken laten uitvoeren? Dan heeft u de keuze uit vele tegelsoorten. Ga bijvoorbeeld voor een hoge kwaliteit en lange levensduur en kies voor natuursteen. Voor badkamers en keukens zijn er speciale tegelsoorten waardoor het schoonmaak eenvoudig is. Of kies voor decoratieve Marokkaanse tegelwerken. Wat u ook kiest, het tegelbedrijf uit Didam geeft u graag advies. Kies bijvoorbeeld voor:

 • Keramische tegels
 • Natuurstenen tegels
 • Badkamer- en keukentegels
 • Plavuizen
 • Portugese tegels
 • Spaanse tegels
 • Marokkaanse tegels
 • Metrotegels
keramische tegels Didam

Keramische tegels

U heeft de keus uit een groot aantal tegelsoorten en –materialen. Keramische producten brengen vele voordelen met zich mee. Zo hebben zijn zij kleur- en krasvast, en nemen de meeste keramische tuintegels geen vocht en vuil op. Dit komt doordat het materiaal zeer compact is. Dankzij de lage vochtopname zijn keramische tegels tevens geschikt voor het leggen van vloeren in keukens of badkamers. Zij zijn hierdoor namelijk eenvoudig te reinigen en bieden een hygiënische aanblik.

natuurstenen vloer

Natuurstenen vloer

De tegelzetters uit ons netwerk in Didam horen vaak dat men bang is voor hoge prijzen voor natuurstenen. De prijzen voor natuurstenen zijn inderdaad hoger dan voor keramische stenen, maar daartegenover staat natuurstenen een zeer lange levensduur heeft. De natuurstenen geven een luxe uitstraling. Daarnaast zijn de natuurstenen door-en-door gekleurd en zeer kleurvast. Door het sterke materiaal heeft u geen last van slijtage en beschadigingen. Kies bijvoorbeeld voor marmer of graniet.

Badkamertegels plaatsen

Om uw badkamer of douche mooi af te werken is het aan te raden om badkamertegels te plaatsen. Bij het tegelzetten van badkamertegels is het van belang dat alles waterdicht is, zodat vocht geen kans heeft. Schakel daarom een tegelbedrijf in. Tegelzetters uit Didam hebben veel ervaring en vakkennis in het tegelzetten in badkamers. U bent verzekerd van de beste kwaliteit. Wilt u uitglijden voorkomen? Kies dan voor vloertegels met een anti-slipcoating. Deze slipweerstand is aangegeven met de zogeheten R-waarde. Lees op wikipedia meer over de R-waarde.

Keukentegels plaatsen

Het zetten of leggen van keukentegels is niet heel moeilijk, maar kunt u gezien de hygiëne van de ruimte en de levensduur van de keukentegels toch het beste overlaten aan een erkend tegelzetter uit Didam.

Schakel bijvoorbeeld een tegelzetter in voor het vervangen en betegelen van de spatwand achter het fornuis en de gootsteen. Of kies voor vloertegels voor de keukenvloer. Het voordeel van de tegelwerken is dat u het eenvoudig schoonmaakt.

plavuizen in Didam leggen

Plavuizen leggen

Om de vloer af te werken is het een goede keus om plavuizen te zetten. Plavuizen zijn zowel geschikt boven een betonnen als houten ondervloer, en kunnen eveneens zonder problemen boven een verwarming worden aangebracht. Het voordeel van plavuizen is verder dat deze tegelsoort een hoge levensduur heeft, en verkrijgbaar is in een groot aantal soorten en maten. Plavuizen hebben vaak grotere afmetingen dan een standaard tegel. Hierdoor gaat het tegelzetten een stuk sneller.

mozaiek tegels

Mozaïek tegels plaatsen

Om een beetje onderbreking te creëren in de wanden van uw badkamer of keuken is het mogelijk om een mozaïek patroon aan te brengen. U heeft hierbij twee opties: het leggen van een eigen patroon, waarvoor u verschillende tegels in kleine stukken laat snijden, of het zetten van een bestaand systeem met kant-en-klare tegels. Het voordeel hiervan is dat u minder kosten kwijt bent, en dat het gemakkelijker is om deze mozaïektegels zelf te plaatsen.

Portugese tegels leggen

Portugese tegels zijn uniek en zorgen voor een vrolijk en kleurrijk eindresultaat. Deze tegels worden meestal gebruik voor het zetten van vloeren. Bij het tegelzetten is het belangrijk dat u de tegelwerken impregneert na het betegelen. Hiermee voorkomt u dat er vocht in trekt en schade veroorzaakt. Om de kleur zo mooi mogelijk te houden is het mogelijk om ze te behandelen met een kleurverdieper. Hiermee verlengt u de levensduur van de Portugese tegels.

Houtlook tegels

Een speciale soort tegel van keramiek is de houtlook tegel. Houtlook keramische tegels op de vloer zien er uit als een parketvloer, maar zijn gemakkelijker te onderhouden en raken minder snel beschadigd. Bovendien is het aanschaffen van keramische houttegels een stuk goedkoper dan de meeste houten vloeren. Houtlook wandtegels met structuur worden ook veel gebruikt in moderne badkamers als accentmuur. Laat u adviseren door een tegelbedrijf uit Didam over alle mogelijkheden.

Spaanse tegels

Spaanse tegels

Een speciale tegelsoort is de Spaanse tegel. De tegels staan bekend om hun unieke patronen en kleurstelling. De (keramische) wandtegels zijn qua patroon gebaseerd op de traditioneel Zuid-Spaanse kunst, welke is beïnvloed door Noord-Afrikaanse sferen. De wandtegels kunnen in keukens en badkamers worden geplaatst, maar misstaan evenmin in de woon- of slaapkamer. De tegels worden geproduceerd in Spanje. Houd daarom rekening met iets hogere prijzen in verband met het vervoer.

Marokkaanse tegels Didam

Marokkaanse tegels

Marokkaanse tegels zijn erg decoratief en verkrijgbaar in allerlei heldere kleuren en designs. Combineer bijvoorbeeld een effen tegel met een tegel met een decoratief design. De tegel is ook zeer geschikt om te gebruiken in een legverband. Ze zijn mooi om te gebruiken voor de vloer, maar ook voor een accentmuur in uw woning in Didam. Plaats bijvoorbeeld tegelwerken met een vierkant design in de hal.

Metrotegels

Metrotegels worden steeds vaker gebruikt voor het betegelen van wanden in moderne en klassieke woningen.

Vroeger werden ze voornamelijk gebruikt in metrostations in Frankrijk en Engeland. Ze hebben een duidelijke facetrand, waardoor de tegel iets naar boven komt vanaf de rand.

Deze tegelsoort is verkrijgbaar in een groot assortiment kleuren. Zwart, wit en antraciet zijn mogelijk, maar ook pastelkleuren. Plaats de metrotegels in een halfsteensverband of recht onder elkaar.

Welk vertrek betegelen?

Weet u al welk vertrek u wilt betegelen? Gaat u bijvoorbeeld voor het betegelen van de badkamerwand? Of wilt u de spatwand achter het fornuis vervangen? De keuze voor de tegel en de tegellijm is onder andere afhankelijk van het vertrek waarvoor u ze wilt laten plaatsen. Een anti-slipcoating voor de badkamervloer is verstandig om uitglijden te voorkomen. Voor badkamers, keukens en toiletten is het belangrijk voor de hygiëne dat u de tegels gemakkelijk kunt schoonmaken. Vloerverwarming in de woonkamer? Dan zijn natuurstenen fijn voor het geleiden van de warmte. Een tegelbedrijf uit Didam geeft u graag deskundig advies.

Keurmerken tegelzettersbedrijf

U ontvangt een aantal gratis en vrijblijvende offertes wanneer u het offerteformulier invult. U bespaart op de kosten door deze aanbiedingen te vergelijken. Let bij het vergelijken op de totaalprijs en de voorwaarden. Daarnaast is het verstandig om de keurmerken van een tegelbedrijf uit Didam te controleren. Het SGAT-keurmerk wordt gegeven door de Bond voor Aannemers in Tegelwerken. De bedrijven met dit keurmerk leveren een uitstekende service, kwaliteit en zijn betrouwbaar.

Het KOMO-keurmerk wordt gegeven aan bedrijven in de bouw die voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit en service.

Voordelen inschakelen tegelzetter Didam

 • De tegelzetters hebben veel ervaring en vakkennis. Hierdoor kunt u snel weer gebruik maken van de badkamer of keuken.
 • Tegelzetten is niet eenvoudig Een tegelzetter gebruikt speciale hulpmiddelen en technieken, zodat de tegelwerken probleemloos verlopen.
 • Legpatronen zijn geen enkel probleem, denk hierbij aan een halfsteensverband of een uniek legverband.
tegelzetter offertes in Didam

Vrijblijvende offertes aanvragen

Wilt u een tegelzetter inschakelen voor het zetten van tegels in de hal? Wilt u de vloertegels in de keukenruimte of in de hal vervangen door nieuwe tegels? Of wilt u meer inzicht in de prijs voor plavuizen? Vul dan direct het offerteformulier in. U ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes van tegelzetterbedrijven uit de regio Didam. Kies eenvoudig het beste tegelbedrijf door de prijsoffertes met elkaar te vergelijken. U weet dan zeker dat u niet teveel betaald en dat u bespaart op de totaalprijs.