Tegelzetter Huissen

Bent u op zoek naar een tegelzetter uit Huissen? Een tegelbedrijf kan u helpen bij het zetten van wandtegels en het leggen van tegelvloeren. In de badkamer, maar ook in uw woonkamer! Tegels leggen heeft namelijk vele voordelen, die in ieder vertrek in huis van pas komen. Bent u geïnteresseerd in tegelwerken in huis? Lees dan verder.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de werkzaamheden die een tegelbedrijf uit Huissen zoal uitvoert. Ook krijgt u een indicatie van de kosten en leest u meer over de verkrijgbare tegelsoorten. Zo maakt u een weloverwogen keuze voor de wandtegels in uw badkamer, hal of zelfs woonkamer. Besparen op de kosten? Vergelijk dan vrijblijvende offertes van meerdere tegelzetters.

Tegelzetter Huissen

Besparen op de kosten voor uw nieuwe tegels?

Vul het offerteformulier in en ontvang scherp geprijsde offertes. Vergelijk en bespaar!

Tegelbedrijf Huissen

Voordelen van onze werkwijze

Wij zijn een netwerk van tegelzetters, actief in het hele land. Hiermee krijgt u de kans om de prijzen van verschillende tegelbedrijven te vergelijken. Dit is enorm waardevol: doordat u inzicht heeft in de prijzen van verschillende specialisten kiest u gemakkelijk de vakman met het beste aanbod! Dit zijn de belangrijkste voordelen van deze werkwijze:

 • Onze service is gratis en vrijblijvend.
 • U krijgt inzicht in de prijzen van meerdere tegelzetters.
 • U kiest de tegelzetter uit Huissen die het beste bij u past.
 • U bespaart tot wel 40% op de kosten!

Voor particulieren, bedrijven en aannemers

Deze service is geschikt voor zowel particulieren, bedrijven en aannemers. Bent u op zoek naar een tegelbedrijf om uw badkamer opnieuw te tegelen? Of wilt u de tegelwerken in uw bedrijfskantine eindelijk eens aanpakken? Schakel dan een tegelbedrijf uit Huissen in. Ons netwerk is ook geschikt wanneer u op zoek bent naar een tegelzetter als onderaannemer voor uw bouwproject in Huissen.

Gratis offertes vergelijken

Wat doet een tegelzetter?

Veel mensen zijn niet op de hoogte van de totale werkzaamheden van een tegelzetter. Een tegelbedrijf doet namelijk meer dan het tegelen van badkamers en toiletten. Zo zullen zij ook uw oude tegelwerken verwijderen en voor u afvoeren.

Hieronder staan de meest voorkomende werkzaamheden van een tegelbedrijf in Huissen:

 • Oude tegelwerken verwijderen.
 • Nieuwe tegels leggen.
 • Informeren en adviseren over verschillende tegelsoorten.

Tegels leggen, wat doet de vakman?

Tegelzetten bestaat grofweg uit drie verschillende fases: de eerste stap is het verwijderen van de oude wand. Indien het gaat om een nieuwe woning, dan slaat hij deze fase uiteraard over. Het tegelbedrijf neemt ook het afvoeren van het puin op zich, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. De tweede fase is het voorbereiden van de ondergrond. Deze moet goed egaal zijn voor de beste hechting.

Tot slot zal de tegelzetter uw nieuwe vloer- of wandtegels zetten. Veel mensen vragen: hoe lang is een tegelzetter bezig? Dit is echter volledig afhankelijk van het te betegelen oppervlak. Gemiddeld neemt het tegelzetten ongeveer 1 dag per 10 m² in beslag.

wandtegels in Huissen plaatsen

Wandtegels perfect laten plaatsen

Tegelzetten lijkt misschien eenvoudig, maar voor het beste resultaat is het verstandig een ervaren tegelzetter in te zetten. Een tegelbedrijf beschikt over de juiste kennis, ervaring én materialen om uw wandtegels perfect te zetten. Om er zeker van te zijn dat het resultaat volledig naar uw smaak is, heeft u inspraak in alle onderdelen. Uiteraard mag u kiezen welke tegels u op de wand laat zetten, maar u heeft ook inspraak in de voegbreedte en voegkleur. Dit heeft namelijk een grote invloed op de uitstraling van het geheel. Met een brede, donkere voeg krijgt u een heel andere uitstraling dan wanneer u kiest voor een lichte, dunne voeg.

vloertegels in Huissen plaatsen

Vloertegels vakkundig laten plaatsen

Een tegelvloer is een aanwinst voor iedere woning. Maar dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de vloertegels op de juiste wijze geplaatst zijn. Wanneer de tegels niet recht liggen of als de voegbreedte verschilt dan geeft dit een slordige indruk. Dit lijken misschien maar kleine foutjes, maar ze kunnen grote irritaties veroorzaken. Als u het leggen van vloertegels uitbesteedt aan een tegelbedrijf dan bent u verzekerd van het beste resultaat. Het tegelbedrijf zal de tegels op een egale ondergrond leggen en zorgt voor een goede hechting. Dit voorkomt beschadigingen en andere problemen aan de tegelvloer in de toekomst.

Bekijk hoe de vakman te werk gaat

Tegels verwijderen Huissen

Verwijderen van bestaande tegels

Het verwijderen van wand- of vloertegels is een relatief ingewikkelde klus. Ze zitten namelijk stevig vastgelijmd aan het oppervlak, maar het is wel belangrijk dat u de ondergrond bij het verwijderen niet beschadigt: zeker als u nieuwe wandtegels wilt laten aanbrengen. Wilt u toch zelf aan de slag? Maak dan gebruik van beschermende werkkleding en bescherm alles wat u niet wilt beschadigen: denk aan de toiletpot, de douchecabine of de wasbak bijvoorbeeld. Verwijder eerst een aantal voegen, zodat je de tegel zoveel mogelijk zonder te breken kan verwijderen. Gebruik daarna een beitel om de tegel los van de muur te trekken. Als je eenmaal een begin hebt, is het verwijderen van de rest van de tegels een stuk gemakkelijker.

Tegels in cement in Huissen

Tegels lijmen of in cement?

Wanneer u een tegelvloer laat aanleggen dan heeft u de keuze uit twee verschillende technieken. De eerste techniek is het lijmen van vloertegels. Dit is waarschijnlijk de meest bekende methode. Hierbij gebruikt het tegelbedrijf een speciale lijmkam op de lijm evenredig op de ondergrond aan te brengen. Hij legt de tegel in de lijm en kan hem nog een beetje verschuiven tot hij op de juiste plek zit.

Wanneer de tegelzetter uit Huissen cement gebruikt, dan ligt de tegel direct vast. Het is daarom extra belangrijk dat hij elke tegel direct op de goede plek plaatst. Het voordeel van deze techniek is dat tegels van ongelijke dikte toch op dezelfde hoogte gelegd worden.

Wat kost een tegelzetter in Huissen?

De kosten voor een tegelzetter verschillen per situatie. Zo is de prijs voor uw tegelwerken onder andere afhankelijk van de tegelsoort die u kiest én het tarief van de tegelzetter.

Voor de tegels betaalt u gemiddeld €30,- tot €60,- per m². Voor het zetten van een bepaald legpatroon komen daar nog ongeveer €30,- tot €35,- per m² bij. Daarnaast rekent een tegelzetter nog kosten voor het materiaal, zoals de lijm. Dit kost ongeveer €10,- tot €15,- per m². Dit komt op een totaal van gemiddeld €70,- tot €110,- per m² uit.

De totale kosten voor het tegelzetten in een ruimte van 20m² liggen dan rond de €1.400,- tot €2.200,-.

Tabel: kosten tegelzetter

Omschrijving Gemiddelde kosten per m² Rekenvoorbeeld met 20m²
Materiaal €10,- tot €15,- €200,- tot €300,-
Legpartroon €30,- tot €35,- €600,- tot €700,-
Tegels €30,- tot €60,- €600,- tot €1.200,-
Totaalprijs €70,- tot €110,- €1.400,- tot €2.200,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten verschillen per situatie. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvende offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Het is lastig een vast bedrag te noemen voor het tegelzetten, omdat de prijzen per situatie verschillen. Zo is onder meer het tarief van het tegelbedrijf uit Huissen een belangrijke invloed. Elke tegelzetter mag zijn eigen tarief hanteren, waardoor hier per tegelbedrijf veel verschillen in kunnen zitten.

Daarnaast kan de prijs oplopen wanneer u oude wandtegels wilt laten verwijderen en afvoeren. Sommige tegelzetters rekenen hier losse afvoerkosten bij die niet bij de prijs zijn inbegrepen. Tot slot speelt ook het materiaal een grote rol in de totale prijs: keramische producten zijn bijvoorbeeld stukken voordeliger dan luxe natuurstenen tegelwerken.

Tegels combineren met vloerverwarming

Eén van de vragen die inwoners uit Huissen vaak stellen is: gaan vloertegels goed samen met vloerverwarming? Het antwoord op deze vraag is ja. Vloertegels zijn misschien zelfs de beste keuze als het gaat om vloerverwarming. Een tegelvloer heeft een aantal belangrijke voordelen. Allereerst is het een goede geleider van warmte. Als uw vloerverwarming opwarmt dan duurt het niet lang tot dit door de tegels dringt. De vloertegels verspreiden de ruimte evenredig zodat de kamer gelijkmatig opwarmt. Maar ook als u de vloerverwarming uitdraait blijft het met een tegelvloer langer warm. Zo houdt een tegel de warmte lang vast, waardoor de vloer én de woonkamer langer warm blijft.

Wilt u nieuwe vloertegels in uw woning laten plaatsen?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en vind uw ervaren tegelzetter uit Huissen.

Soorten tegels

Overweegt u het vervangen van de tegels in uw toilet? Of wilt u graag de vloertegels in de woonkamer vernieuwen? U heeft dan de keuze uit een breed aanbod aan tegels, deze komen hieronder allemaal aan bod. U heeft onder meer de keuze uit:

 • Keramische tegels
 • Natuurstenen tegels
 • Badkamer- en keukentegels
 • Plavuizen
 • Portugese tegels
 • Spaanse tegels
 • Marokkaanse tegels
 • Metrotegels
keramische tegels

Keramische tegels

Eén van de meest voordelige én populaire tegelsoorten die u kunt kiezen, zijn keramische wand- of vloertegels. Keramische producten zijn gebakken en zowel geglazuurd als ongeglazuurd verkrijgbaar. Het voordeel van keramische wandtegels, is dat deze enorm sterk en vuurbestendig zijn. Het komt dus eigenlijk niet voor dat keramische tegelwerken na verloop van tijd krom trekken. Er zijn verschillende keramische tegelsoorten verkrijgbaar: de verschillen zitten in de samenstelling van de tegel en het bakproces. Dit beïnvloedt de onder andere de uitstraling.

natuurstenen vloer Huissen

Natuurstenen vloer

Voor wie een unieke en natuurlijke uitstraling in huis wil, is een natuurstenen vloer een uitstekende keuze. Elke natuurstenen tegel is uniek, omdat deze rechtstreeks uit de natuur komt. Het leggen van een natuurstenen vloer is dan ook een flinke uitdaging, zeker als u hier geen ervaring in hebt. Omdat er veel verschillende natuurstenen vloertegels verkrijgbaar zijn, kiest u gemakkelijk iets dat bij uw inrichting past. Hoewel de prijs van natuurstenen vloer- of wandtegels iets hoger liggen, is de levensduur ook erg lang: ze gaan praktisch uw hele leven lang mee.

Badkamertegels plaatsen

De badkamer of douche is een ruimte waarin tegelwerken zeker van pas komen. Badkamertegels zijn namelijk goed bestand tegen de hoge luchtvochtigheid en voorkomen de groei van schimmels of andere vochtproblemen. U hebt bij badkamertegels in principe de keuze uit een ruim aanbod aan kleuren, patronen en tegelsoorten. Waar u in ieder geval op moet letten is de slipweerstand. De slipweerstand wordt per tegel met een zogeheten R-waarde aangegeven. Hoe hoger deze slipweerstand, des te kleiner de kans op glijpartijen. Dit is met name van belang bij de badkamertegels op de vloer. Lees meer over de R-waarde op wikipedia.

Keukentegels plaatsen

Keukentegels werden lange tijd als ouderwets beschouwd, maar steeds vaker kiezen mensen voor een achterwand met keukentegels. Een keukentegel heeft nou eenmaal belangrijke voordelen: omdat u ze eenvoudig schoonmaakt zijn ze enorm hygiënisch, iets dat in de keuken erg belangrijk is. Wanneer het gaat om een werkkeuken, zoals in een restaurant of bedrijfskantine, dan is het ook verstandig om keukentegels op de vloer te zetten.

Ook bij de keukentegels is het dan belangrijk om rekening te houden met de slipweerstand.

plavuizen leggen in Huissen

Plavuizen leggen

Plavuizen zijn in feite niets anders dan vloertegels. Plavuizen zijn verkrijgbaar in veel verschillende tegelsoorten en worden van oudsher vooral in de woonkamer en hal geplaatst, maar uiteraard zijn plavuizen ook geschikt voor in de badkamer of keuken. Tegenwoordig beschouwt men vooral de dikke vierkante vloertegels als plavuizen. Deze hebben een rustieke uitstraling en passen goed in elke klassieke woning. Vanwege het grote formaat van plavuizen, kan een tegelzetter deze snel en efficiënt leggen. Hierdoor bespaart u op de arbeidskosten!

mozaiek tegels

Mozaïek tegels plaatsen

Mozaïek tegeltjes zijn al jarenlang populair voor in het toilet, als achterwand in de keuken of zelfs in de badkamer. Kenmerkend van mozaïek tegeltjes zijn de kleine, gekleurde tegelwerken die het tegelbedrijf in een uniek legverband plaatst. Natuurlijk is het mogelijk om zelf kleine tegeltjes aan te schaffen en deze één-voor-één te leggen, maar er zijn ook verschillende tegelmatten van ongeveer 30cm x 30cm verkrijgbaar met daarop de tegels. Dit maakt het tegelzetten een stuk eenvoudiger én sneller.

Portugese tegels leggen

Houdt u van kleur en sfeer in huis? Dan zijn Portugese wand- of vloertegels het overwegen waard. Met Portugese tegeltjes in uw hal is iedereen die binnenkomt direct vrolijk. Wel is een Portugese tegel aardig kwetsbaar. Het is daarom belangrijk dat u het tegeloppervlak na het tegelzetten direct impregneert. Dankzij het impregneren is de tegelvloer bestand tegen vocht, waardoor ze niet krom zullen trekken. Het is zonde als de diepe kleur van de Portugese tegelwerken verloren gaan, gebruik daarom een kleurverdieper om de kleuren mooi te houden.

Houtlook tegels

Hoewel steeds meer mensen kiezen voor een tegelvloer in huis, wordt dit nog veel mensen als ‘kil’ en ‘sfeerloos’ gevonden. Er zijn tegenwoordig echter zoveel tegelsoorten verkrijgbaar, dat de tegelwerken al lang niet meer die kille uitstraling van vroeger hebben. Kies bijvoorbeeld voor een tegel met een houtlook! Zo profiteert u van de voordelen van een betegelde vloer en heeft de vloer toch de uitstraling van echt hout! Met houtlook plavuizen creëert u een knusse sfeer in huis.

Spaanse tegels

Spaanse tegels

Spaanse tegeltjes zijn al jarenlang populair. Deze handgemaakte wandtegeltjes hebben een erg levendig karakter.

Doordat Spaanse tegelwerken met de hand gelakt worden, is iedere tegel uniek. Dit geeft een bijzondere uitstraling. De Spaanse tegeltjes staan onder andere bekend om hun felle kleuren en bijzondere patronen. Hiermee zijn ze geschikt voor verschillende ruimtes: van de hal tot aan uw slaapkamer. U heeft de keuze uit diverse afmetingen, waaronder vierkante en rechthoekige wandtegeltjes.

Marokkaanse tegels Huissen

Marokkaanse tegels

Een andere tegelsoort die erg decoratief is, zijn Marokkaanse tegeltjes. Waar Spaanse wandtegeltjes met de hand afgelakt worden, maakt men Marokkaanse tegels volledig met de hand. Doordat ze verkrijgbaar zijn in verschillende vormen kunt u de Marokkaanse wand- en vloertegeltjes gebruiken voor veel verschillende legpatronen. Een honingraat patroon is een mogelijkheid, evenals een visgraat patroon. Dankzij de sprekende kleuren en unieke patronen zijn Marokkaanse tegeltjes bij uitstek geschikt voor het creëren van een accentmuur in uw hal, woonkamer of keuken.

Metrotegels

Metrotegels hebben bijna een retro uitstraling, die erg goed past bij zowel moderne als klassieke woningen. Deze tegelsoort heeft z’n naam te danken aan het feit dat metrotegels speciaal geproduceerd werden voor het gebruik in Franse metrostations. Metrotegels glazen enorm, waardoor het licht goed reflecteert. Iets dat goed van pas komt in een donker metrostation. Een ander kenmerk van metrotegels is dat de zijkanten aflopen. Hierdoor ontstaat er een bijzonder effect.

Welk vertrek betegelen?

Als u geïnteresseerd bent in tegelzetten, dan zult u ook een keuze moeten maken welk vertrek u wilt betegelen. De badkamer en het toilet liggen voor de hand, maar u kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de slaapkamer en woonkamer te betegelen. Bij het tegelzetten stemt de tegelzetter de lijm en de tegelsoort af met de ruimte. Zo is het in de keuken en badkamer belangrijk om waterbestendige tegels te zetten. Daarnaast is het ook van belang dat de lijm goed bestand is tegen de hogere luchtvochtigheid.

Keurmerken tegelzettersbedrijf

Vanuit de overheid worden er geen specifieke eisen gesteld aan een tegelzetter. Dit houdt in dat iedereen zomaar een tegelbedrijf mag opstarten: ook zonder de juiste vooropleiding of ervaring. Als u kiest voor een bedrijf dat is aangesloten bij de BOVATIN, dan bent u verzekerd van een professioneel en betrouwbaar bedrijf. Beschikt het tegelbedrijf ook nog over een SGAT-erkenning, dan is de kwaliteit ook prima op orde.

Voordelen inschakelen tegelzetter Huissen

 • De tegelwerken zijn in korte tijd afgerond.
 • U bent verzekerd van kwalitatief vakwerk.
 • U krijgt een persoonlijk advies van een professioneel tegelzetter.
tegelzetter offertes in Huissen

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u geïnteresseerd in tegelzetten en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of wilt u meer weten over de prijs voor het zetten van wandtegels? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze service! Via het offerteformulier vraagt u met één muisklik offertes aan bij tegelzetters uit Huissen. Vergelijk de prijzen van de verschillende tegelbedrijven en kies zo voor het tegelzettersbedrijf met het beste aanbod! Ervaring leert dat klanten op deze manier tot wel 40% op de kosten besparen! Het aanvragen van offertes kost u niets extra’s en u zit nergens aan vast: waar wacht u dus nog op?