Tegelzetter Rotterdam

Wilt u weten wat de kosten zijn voor een tegelzetter uit Rotterdam? Wilt u meer weten over de mogelijkheden en de verschillende soorten tegels? Of wilt u weten wat de werkzaamheden zijn van een tegelbedrijf? Het antwoord op deze vragen en nog veel meer leest op u deze pagina.

Wilt u gratis en vrijblijvende offertes ontvangen van tegelzetters uit de regio Rotterdam? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt binnen enkele dagen een aantal aanbiedingen om te vergelijken. Zo kiest u snel en eenvoudig het beste tegelbedrijf en bespaart u op de totaalprijs. Ga ook voor hoogwaardige kwaliteit en vul het offerteformulier in.

Tegelzetter Rotterdam

Besparen op de kosten voor uw nieuwe tegels?

Vul het offerteformulier in en ontvang scherp geprijsde offertes. Vergelijk en bespaar!

Tegelbedrijf in Rotterdam

Voordelen van onze werkwijze

Wij zijn een netwerk van tegelzetters uit Rotterdam. Ons netwerk is zeer uitgebreid en elk tegelbedrijf dat bij ons is aangesloten biedt een hoge kwaliteit en uitstekende service. Met één muisklik ontvangt u een aantal vrijblijvende offertes. Zo hoeft uzelf niet allemaal bedrijven te benaderen voor prijsopgaves. De offertes zijn geheel kosteloos. De belangrijkste voordelen van een tegelbedrijf op een rij:

 • U bespaart tot wel 40% op de totaalprijs van het tegelbedrijf.
 • Er is altijd een specialist bij u in de buurt.
 • U wordt snel en vakkundig geholpen.

Voor particulieren, bedrijven en aannemers

De tegelbedrijven uit ons netwerk voeren niet alleen tegelwerken uit voor particulieren in hun woning in Rotterdam, maar staan ook klaar voor bedrijven en aannemers. Bent u een aannemer en heeft u een project in een nieuwbouwwoning of bestaande woning? Schakel dan een ervaren tegelzetter uit Rotterdam in. Of wilt u tegelwerken laten uitvoeren in uw bedrijfspand? Ook dat is geen probleem.

Gratis offertes vergelijken

Wat doet een tegelzetter?

Een tegelzetter van een tegelbedrijf wordt uiteraard het meest ingezet voor het leggen van tegelwerken. Denk hierbij aan het betegelen van een vloer of wand of het aanbrengen van een spatwand. Ingewikkelde legpatronen zijn mogelijk, maar ook een simpel halfsteensverband is door en tegelbedrijf uit Rotterdam gemakkelijk te leggen. Andere werkzaamheden zijn het repareren van beschadigingen. De belangrijkste werkzaamheden:

 • Het vakkundig zetten van tegels
 • Het repareren van beschadigingen
 • Het vervangen van oude tegelwerken

Tegels leggen, wat doet de vakman?

De vraag die tegelbedrijven vaak krijgen is: ‘Hoe lang is een tegelzetter bezig?’. Het is echter niet altijd mogelijk om daar op voor hand al een exact antwoord op te geven. Het zetten van nieuwe vloer- wandtegels is afhankelijk van de grootte van de klus, de tegelsoort en het formaat en hoe ingewikkeld de klus is. Het leggen van kleine tegeltjes duurt langer dan grote plavuizen.

Daarnaast moet u rekening houden met de droogtijd van de werken. Voor het leggen maakt de tegelzetter uit Rotterdam egaal met egalisatiecement. Daarna gebruikt hij een legplan en handige hulpmiddelen voor het tegelzetten. De tegels uit verschillende verpakkingen worden gemixt door een tegelbedrijf om kleurverschil te voorkomen.

wandtegels plaatsen

Wandtegels perfect laten plaatsen

Het zetten van wandtegels door een tegelbedrijf lijkt misschien een simpele klus, maar dat is niet het geval. Bij wandtegels is het zeer belangrijk dat ze op de juiste manier geplaatst worden, anders is het mogelijk dat ze verzakken of zelfs naar beneden vallen. Een tegelzettersbedrijf uit Rotterdam gebruikt lijm of cement om de wandtegels te bevestigen op de wand. Hierbij is de ondergrond belangrijk en het gewicht van de wandtegels. Zwaardere wandtegels vereisen een andere techniek dan lichte tegelwerken. Met wandtegels maakt u wanden waterdicht in badkamers en ze zijn ook erg geschikt als achterwand in de keuken.

vloertegels plaatsen Rotterdam

Vloertegels vakkundig laten plaatsen

Voor het zetten van vloertegels is de ondergrond zeer belangrijk. Wanneer deze niet egaal is, worden de tegelwerken niet netjes. Voor het tegelzetten brengt de tegelzetter uit Rotterdam daarom eerst speciaal egalisatiecement aan. Voor het zetten van de tegels gebruikt de specialist daarnaast handige hulpmiddelen zoals spandraden en voegkruisjes. O die manier wordt de voeg overal even groot en weet de specialist zeker dat de tegels recht liggen. Een vakman zal constant blijven controleren of de tegels recht liggen en de afstanden gelijk zijn. Een legpatroon? Ook dat is geen probleem.

Bekijk hoe de vakman te werk gaat

Tegels verwijderen in Rotterdam

Verwijderen van bestaande tegels

Bent u zat van de bestaande tegels in uw woning in Rotterdam? Of zijn de tegelwerken verouderd en niet meer mooi? Schakel dan een tegelzettersbedrijf in voor het verwijderen van de bestaande exemplaren. Het verwijderen vereist enige voorbereiding. Het is bijvoorbeeld verstandig om de ruimte af te plakken met bouwfolie. Vaak komt er namelijk veel stof vrij. Het folie voorkomt dat de rest van uw huis vies wordt. Daarnaast moet er bepaald worden hoe alles verwijderd moet worden. Dit is afhankelijk van de tegelsoort. Vaak wordt er een hamer, beitel of boorhamer gebruikt. Een tegelzetter gebruikt innovatieve methodes voor het verwijderen.

Tegels in cement

Tegels lijmen of in cement?

Voor het zetten door een tegelbedrijf wordt er lijm gebruikt of cement. De keuze tussen deze twee soorten is voornamelijk afhankelijk van de tegelsoort, de grootte en de ondergrond. Een ondergrond met zuigende werking, zoals gipsplaten, zijn niet geschikt voor cement. De ondergrond neemt dan het materiaal op. Gebruik in dit geval pastalijm. De pastalijm wordt namelijk niet opgenomen door de ondergrond en hierdoor blijft de tegel goed plakken. Het is belangrijk dat u zich goed laat adviseren over de meest geschikte materialen voor het tegelzetten. Hiermee voorkomt u latere problemen zoals een loszittende tegel.

Wat kost een tegelzetter in Rotterdam?

Bent u benieuwd naar de totaalprijs voor uw tegelzetter? Wij geven u een aantal gemiddelde kosten van een tegelbedrijf.

De totaalprijs is afhankelijk van het materiaal, het verwijderen en leggen en de tegels. Spreek met het tegelbedrijf uit Rotterdam een prijs af per vierkante meter of een prijs voor de gehele klus. De totaalprijs per vierkante meter is €70,- tot €110,-. De prijs voor het materiaal is €10,- tot €15,- per m² en de tegels kosten gemiddeld €30,- tot €60,- per m². In de prijstabel staan meer gemiddelde prijzen.

Vul het offerteformulier in en ontvang gratis offertes. U kunt zo tot wel 40% op de totaalprijs besparen!

Tabel: kosten tegelzetter

Omschrijving Gemiddelde kosten per m² Rekenvoorbeeld met 20m²
Materiaal €10,- tot €15,- €200,- tot €300,-
Legpartroon €30,- tot €35,- €600,- tot €700,-
Tegels €30,- tot €60,- €600,- tot €1.200,-
Totaalprijs €70,- tot €110,- €1.400,- tot €2.200,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten verschillen per situatie. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvende offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Er zijn een aantal factoren van invloed op de totaalprijs. Denk hierbij aan de grootte van de klus of het type tegel en de kwaliteit. Wilt u natuurstenen? Dan bent u meer kwijt dan wanneer u kiest voor keramische tegels. Natuurstenen hebben een luxe uitstraling en het voordeel is dat natuurstenen erg lang mooi blijven. Ook het legpatroon en de complexiteit van de klus beïnvloed de prijs. Een ingewikkeld legpatroon is duurder dan een simpel legverband zoals halfsteens of recht onder elkaar. De materialen zoals de lijm, voegkruisjes en kit zijn daarnaast van invloed op de prijs van het tegelbedrijf.

Tegels combineren met vloerverwarming

Het verwarmen van uw woonkamer is zeer efficiënt met vloerverwarming. De verwarming wordt onder de vloer geplaatst. Dit is mogelijk in verschillende ruimtes in uw huis in Rotterdam. Hierdoor heeft u geen radiatoren meer nodig. Een aantal tegelsoorten zijn zeer geschikt in combinatie met vloertegels. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de vloertegels de warmte goed geleiden en snel warm worden. Dan kunt u snel genieten van een comfortabele verwarmde woning en warme voeten. Natuurstenen staan bekend om de uitstekende geleiding, maar ook plavuizen worden veelgebruikt.

Wilt u nieuwe vloertegels in uw woning laten plaatsen?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en vind uw ervaren tegelzetter uit Rotterdam.

Soorten tegels

U heeft de keuze uit vele tegelsoorten. Zowel in kleur, design, formaat als materiaalsoort. Kies bijvoorbeeld voor grote vloertegels van natuursteen of ga voor kleine keramische tegeltjes voor een mozaïek. Gladde wandtegels zijn zeer handig voor badkamers of keukens, want deze kunt u eenvoudig schoonmaken. Een tegelbedrijf geeft u graag advies over de keuze en geschiktheid. Kies bijvoorbeeld voor één van de volgende soorten:

 • Keramische tegels
 • Natuurstenen tegels
 • Badkamer- en keukentegels
 • Plavuizen
 • Portugese tegels
 • Spaanse tegels
 • Marokkaanse tegels
 • Metrotegels
keramische tegels in Rotterdam

Keramische tegels

Keramische tegels worden gemaakt van klei dat op zeer hoge temperatuur wordt gebakken. Ze worden voorzien van een glazuurlaag waardoor de kleur en het karakteristieke design ontstaat. Het voordeel van keramische tegels is dat ze sterk en krasbestendig zijn en daarnaast geen vocht opnemen. Daarom zijn ze zeer geschikt voor in de tuin en voor in vochtige ruimtes. Keramische wand- en vloertegels zijn gemakkelijk te reinigen en zijn zeer hygiënisch.

natuurstenen vloer Rotterdam

Natuurstenen vloer

Natuurstenen werd van oudsher al gebruikt voor tegelwerken. Natuurstenen zijn vaak gekleurd. Hierdoor blijft de kleur ook na jaren mooi. Een ander voordeel van natuurstenen is dat ze zeer sterk en hard zijn. Ze beschadigen niet snel, hebben een lange levensduur en zijn duurzaam. De prijs voor natuursteen ligt vaak wel wat hoger. Graniet en marmer zijn voorbeelden van natuursteen die veel worden geplaatst in Rotterdam.

Badkamertegels plaatsen

Aan badkamertegels worden veel eisen gesteld. Ze moeten bijvoorbeeld hygiënisch zijn, gemakkelijk schoon te maken en daarnaast waterdicht. Badkamers zijn vochtige ruimtes, daarom is het belangrijk om ze te gebruiken die vochtwerend zijn. Het is ook mogelijk om een speciale tegel met antislip te leggen. Met deze behandeling zijn de ze minder glad als ze nat zijn. Hierdoor voorkomt u ongelukken. De slipweerstand wordt aangegeven met de letter R. Meer over deze R-waarde kunt u vinden op wikipedia.

Keukentegels plaatsen

Wilt u de keuken voorzien van tegels? In keukens zetten tegelzetters uit Rotterdam zowel wandtegels als vloertegels.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om de gehele wand te betegelen, maar alleen een spatwand achter het fornuis en de gootsteen is natuurlijk ook een optie. Het voordeel van tegels is dat u ze gemakkelijk schoon kunt maken. Dit is erg handig in een keuken, vooral bij de wand rondom het fornuis. Verwijder snel en gemakkelijk vetresten.

plavuizen leggen

Plavuizen leggen

Voor het afwerken van vloeren wordt er vaak gekozen voor plavuizen. Plavuizen zijn erg groot en hierdoor gaat het zetten extra snel. Plavuizen zijn geschikt voor zowel betonnen en houten vloeren.

Ook in combinatie met verwarming onder de vloer worden ze veelgebruikt, omdat de plavuizen de warmte goed verspreiden. Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en maten. Zo is er altijd eentje die goed aansluit bij uw wensen en eisen.

mozaiek tegels in Rotterdam

Mozaïek tegels plaatsen

Mozaïek wordt gelegd door kleine tegels in een legverband te plaatsen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van allerlei kleuren en designs. Het leggen volgens een eigen patroon is vaak ingewikkeld en kost veel tijd. Tegenwoordig bestaan er daarom ook kant-en-klare systemen. Het is zelfs mogelijk om platen met kleine tegeltjes in één keer te plaatsen, hierdoor verloopt de klus veel sneller. Schakel een tegelzetter uit Rotterdam in voor het zetten van mozaïek. Dan bent u verzekerd van een hoge kwaliteit.

Portugese tegels leggen

Portugese tegels zorgen voor een vrolijk en kleurrijk resultaat. Elke tegel is uniek en ze worden meestal gebruikt voor het zetten van vloeren. Het is zeer belangrijk dat de tegels na het leggen geïmpregneerd worden. Door deze behandeling worden ze waterdicht. Doet u dit niet? Dan trekt de vocht in de tegel. Dit zorgt voor beschadigingen en kleurverschillen. Door ze te impregneren voorkomt u problemen en zorgt u ervoor dat ze er langer mooie ruit zien. Met een kleurverdieper wordt de kleur nog levendiger.

Houtlook tegels

Wilt u graag een houten vloer, maar wilt u geen noodzakelijk onderhoud plegen? Plaats dan tegels met een houtlook. Deze speciale tegelsoort lijkt op hout, maar heeft alle voordelen van tegelwerken. Zo zijn ze onderhoudsarm en raken ze minder snel beschadigd dan hout. Daarnaast zijn ze een stuk goedkoper dan parket van hardhout. Ze passen zowel in een moderne als in een klassieke woning in Rotterdam. Laat u goed adviseren door een tegelbedrijf!

Spaanse tegels in Rotterdam

Spaanse tegels

U heeft ook de keuze voor Spaanse tegels. Dit is een speciale tegelsoort die wordt geïmporteerd uit Spanje. Houd daarom rekening met iets hogere kosten in verband met het vervoer vanuit Spanje. Deze keramische tegels hebben kenmerkende heldere kleuren en unieke patronen. De patronen zijn gebaseerd op de traditionele Zuid-Spaanse kust en Noord-Afrikaanse sferen. Ze worden geplaatst in zowel de woon- als de slaapkamer en zijn geschikt voor vloeren en wanden.

Marokkaanse tegels

Marokkaanse tegels

Of kies voor Marokkaanse tegels. Deze tegelsoort staat bekend om de levendige kleuren en designs. Ze zijn zeer decoratief en daarom geschikt om te gebruiken voor een legverband of om te combineren met een effen tegel. Een Marokkaanse tegel wordt vaak gebruikt voor de vloer, maar ook als accentmuur of als spatwand. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een vierkant met designtegels te plaatsen en rondom een effen tegel te gebruiken.

Metrotegels

Metrotegels werden traditioneel gezien alleen geplaatst in metrostations. Je ziet ze voornamelijk in Londen en Parijs. Tegenwoordig worden ze echter ook veelgebruikt in woningen in Rotterdam. Metrotegels hebben een kenmerkende rechthoekige vorm.

Daarnaast hebben ze een duidelijke facetrand. Hierdoor komt de tegel iets naar boven vanaf de rand. Vaak worden er pastelkleuren gebruikt of gebroken wit. Het mooiste is vaak om ze te zetten in een halfsteensverband of recht onder elkaar.

Welk vertrek betegelen?

Weet u al precies welk vertrek u wilt gaan betegelen? Misschien denkt u erover na om de vloeren in de woonkamer en de hal te voorzien van vloertegels. Of zijn de badkamertegels verouderd en toe aan vernieuwing. Welke tegelsoort het meest geschikt is, is voornamelijk afhankelijk van de ruimte en het gebruik. Voor de spatwand achter het fornuis en de gootsteen wilt u een steensoort die u gemakkelijk schoonmaakt. Voor een badkamer of douche is goede hygiëne weer erg belangrijk. Heeft u vloerverwarming? Kies dan een tegelsoort die de warmte goed geleidt.

Keurmerken tegelzettersbedrijf

Wanneer u het offerteformulier invult ontvangt u een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Door de aanbiedingen te vergelijken kiest u eenvoudig en snel het beste tegelbedrijf uit Rotterdam. Let bij het vergelijken op de totaalprijs en lees de voorwaarden door. Daarnaast kunt u ook nog letten op keurmerken. Bijvoorbeeld het SGAT-keurmerk van de Bond voor Aannemers in Tegelwerken (BOVATIN). De bond geeft een keurmerk af aan een tegelzettersbedrijf dat voldoet aan de strenge eisen op het gebied van kwaliteit, service en betrouwbaarheid. Of het KOMO-keurmerk voor bedrijven die altijd kwaliteit en service bieden.

Voordelen inschakelen tegelzetter Rotterdam

 • Door de vakkennis en ervaring van de tegelzetters verloopt het tegelzetten snel en probleemloos.
 • U hoeft geen speciaal gereedschap aan te schaffen en bent verzekerd van een hoge kwaliteit.
 • De tegelzetter biedt maatwerk aan, bijvoorbeeld ingewikkelde legpatronen.
tegelzetter offertes in Rotterdam

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u op zoek naar een ervaren tegelzetter uit Rotterdam voor het zetten van nieuwe tegels, het repareren van beschadigingen of het vervangen van uw verouderde vloer- of wandtegels? Wij zijn een netwerk van specialisten op het gebied van tegelzetten. Met een tegelzetter uit ons netwerk bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en een uitstekende service. Vraag gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan via het offerteformulier. U ontvangt dan binnen enkele dagen meerdere prijsoffertes van tegelbedrijven uit de regio Rotterdam. Bespaar zo tot wel 40% op de prijzen van tegelwerken!