Tegelzetter Zevenaar

Het zetten en verwijderen van tegels is een redelijk intensieve klus waarvoor u het beste een professioneel tegelzetter uit Zevenaar kan inschakelen. Een tegelbedrijf voert diverse tegelwerken voor u uit, waaronder het zetten van tegelwanden, het plaatsen van plavuizen en het adviseren over de verschillende tegelsoorten.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de werkzaamheden van een tegelbedrijf uit Zevenaar. Ook leest u hier meer over de mogelijke tegelsoorten waaruit u kan kiezen en geven we u een indicatie van de totale prijs. Wilt u zeker weten wat u gaat betalen voor de tegelwerken? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

Tegelzetter Zevenaar

Tegelzetters uit Zevenaar gezocht?

Vind ervaren en betaalbare tegelzetters uit uw eigen regio en bespaar tot 40!

Tegelbedrijf

Voordelen van onze werkwijze

Als u op zoek bent naar een tegelbedrijf uit Zevenaar, dan kunt u gratis en vrijblijvend gebruik maken van onze service. Dit biedt u namelijk vele voordelen. Met het vergelijken van offertes kiest u gemakkelijk de tegelzetter uit Zevenaar die het beste bij u past.

 • Onze service is gratis en helemaal vrijblijvend.
 • U krijgt een duidelijk inzicht in de prijzen.
 • U kiest het tegelbedrijf dat het beste bij u past.
 • U bespaart tot wel 40% op de totale prijs!

Voor particulieren, bedrijven en aannemers

Particulieren, bedrijven en aannemers kunnen allemaal de hulp van een tegelzetter uit Zevenaar inschakelen. Als u als aannemer uw klant kwalitatieve tegelwerken wilt afleveren, dan kunt de hulp van een professioneel tegelzetter zeker van pas. Daarnaast kunt u een tegelzetter natuurlijk ook inzetten voor kleinere klussen, zoals het betegelen van uw toilet of het leggen van een tegelvloer in de woonkamer.

Gratis offertes vergelijken

Wat doet een tegelzetter?

Een tegelbedrijf heeft verschillende taken. Zo verwijderen zij uw oude tegelwanden en voeren ze het puin voor u af. Maar zij egaliseren ook het oppervlak én u adviseren persoonlijk over de mogelijke tegelsoorten! In Zevenaar houden tegelzetters zich onder andere bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Tegelwerken verwijderen
 • Tegelzetten
 • Afvoeren van puin
 • Informeren en adviseren over geschikte tegelsoorten

Tegels leggen, wat doet de vakman?

Tegelzetten bestaat doorgaans uit drie verschillende fases. Indien nodig verwijdert de tegelzetter eerst de oude tegelwerken. Hierdoor is het oppervlak weer vrij voor het zetten van nieuwe wandtegels.

Een tweede stap is het egaliseren van de ondergrond. Zeker bij dunne tegels is het erg belangrijk dat het oppervlak glad en egaal is. Is dit niet het geval, dan kan het tegelbedrijf de wand ook niet perfect tegelen.

De derde stap bestaat uit het tegelen en voegen van de tegelwerken. Dit doen tegelzetter met behulp van lijm of cement, afhankelijk van het soort tegel.

wandtegels plaatsen

Wandtegels perfect laten plaatsen

Als wandtegels niet perfect strak en egaal geplaatst zijn, dan valt dit snel op. Kleine foutjes zorgen voor een slordige indruk, waar u zich mogelijk jarenlang aan stoort. Wilt u verzekerd zijn van perfect geplaatste wandtegels, schakel dan een professioneel tegelzetter in. De vakman begint doorgaans onderaan de wand met tegelen. Zo zakken de wandtegels tijdens het tegelen niet naar beneden als de lijm nog aan het drogen is. Na het betegelen duurt het ongeveer 24 uur voordat de lijm goed droog is. Pas daarna beginnen de tegelzetters met het voegen van de wandtegels.

vloertegels in Zevenaar plaatsen

Vloertegels vakkundig laten plaatsen

Als u kiest voor een tegelvloer in huis, dan is het belangrijk hier bij de aanschaf van het materiaal al rekening mee te houden. Afhankelijk van het vertrek dat u laat tegelen, is het belangrijk dat de tegelvloer goed bestand is tegen krassen. Een tegelzetter zal u adviseren over de zogeheten PEI-waarde. PEI-waarde 3 is geschikt voor ruimtes zoals de badkamer en woonkamer. Voor in winkelpanden is het verstandig te kiezen voor een tegel met PEI-waarde 4. Laat u de vloertegels leggen door één van de tegelzetters uit Zevenaar, dan weet u zeker dat de tegelvloer strak en egaal gelegd wordt.

Bekijk hoe de vakman te werk gaat

Tegels verwijderen

Verwijderen van bestaande tegels

Het verwijderen van bestaande tegels vereist enige voorbereiding. Zo dient u de ruimte van uw pand in Zevenaar geheel af te dekken met bouwfolie zodat al het stof en de stukken tegel gemakkelijk op te ruimen zijn. Voor het verwijderen zelf gebruikt u – afhankelijk van het materiaal – het beste een hamer en beitel, of een boorhamer. Dit wordt bepaald door de hoeveelheid tegels, de beschikbare ruimte en hoe vast de tegels zitten. Schakelt u liever een professioneel tegelzetter uit Zevenaar in? Dat kan. De specialisten uit ons netwerk maken gebruik van innovatieve technieken om het materiaal te verwijderen, en zorgen tevens voor de afvoer van het product.

Tegels in cement in Zevenaar

Tegels lijmen of in cement?

Bij het tegelzetten van een tegelvloer kan u kiezen tussen twee verschillende technieken: het verlijmen van de vloertegels of het zetten in cement. Kiest u voor lijmen, dan is het belangrijk dat uw vloer een dekvloer heeft, en dat u deze vooraf goed laat egaliseren. Verlijmen is een geschikte keuze bij een dunnere vloertegel. Bij een dikkere tegel is het zetten in cement ook zeker een optie. Tegelzetters gebruiken cement vaak bij natuursteen omdat deze tegelstenen niet allemaal even dik zijn. Het zetten in cement geeft namelijk de mogelijkheid om het oppervlak toch nog egaal te maken. Dit komt omdat de tegelzetter de tegel zelf in het cement aandrukt.

Wat kost een tegelzetter in Zevenaar?

De prijzen voor een tegelzetter kunnen op diverse manieren worden berekend. Dit kan bij menig tegelbedrijf zowel per uur als per vierkante meter oppervlak.

Wilt u graag een duidelijke indicatie van de prijs voor het tegelzetten in uw persoonlijke situatie? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

De totale kosten bedragen gemiddeld €70,- tot €110,- per m². Dit heeft onder meer te maken met de materiaalkosten (€10,- tot €15,- per m²), het legpatroon (€30,- tot €35,- per m²) en uiteraard de prijs voor de tegels (€30,- tot €60,- per m²). In een ruimte van 20 m² betaalt u dan een prijs van €1.400,- tot €2.200,-.

Tabel: kosten tegelzetter

Omschrijving Gemiddelde kosten per m² Rekenvoorbeeld met 20m²
Materiaal €10,- tot €15,- €200,- tot €300,-
Legpartroon €30,- tot €35,- €600,- tot €700,-
Tegels €30,- tot €60,- €600,- tot €1.200,-
Totaalprijs €70,- tot €110,- €1.400,- tot €2.200,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten verschillen per situatie. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvende offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Er zijn verschillende factoren die de totale prijs van het tegelzetten beïnvloeden. Eén aspect is uiteraard het tarief van de tegelzetter zelf. Een veel gestelde vraag is daarom: hoe lang is een tegelzetter bezig? Gemiddeld kan een tegelbedrijf tot 10 m² per dag zetten. Daarnaast spelen uiteraard de materiaalkosten een grote rol. Kiest u voor een duurdere, luxere tegel dan zal de prijs hoger uitvallen dan wanneer u kiest voor goedkope keramische tegels. Kiest u ervoor om de oude tegelwerken te verwijderen? Dan zullen de kosten ook oplopen. Houd er rekening mee dat veel tegelbedrijven ook kosten in rekening brengen voor het afvoeren van het puin.

Tegels combineren met vloerverwarming

Heeft u vloerverwarming in huis of wilt u graag vloerverwarming aanleggen? Dan is het zetten van vloertegels een erg goede keuze! Tegelwerken zijn namelijk een hele goede warmtegeleider. De tegels voelen snel warm aan en hebben daarmee de ruimte ook snel opgewarmd. Het grote voordeel van een tegelvloer, is dat deze de warmte ook vasthoudt. Wanneer u de verwarming dichtdraait, blijven de tegels nog wel lange tijd warmte afgeven. Zo blijft het binnen toch lekker warm terwijl u hier geen kosten meer voor betaalt. Zo bespaart u al snel 10% tot wel 20% op uw energierekening.

Bespaar tot 40% op de kosten van uw tegelwerken!

Vergelijk vrijblijvend offertes van tegelbedrijven bij u uit de buurt.

Soorten tegels

Er zijn zoveel verschillende tegelsoorten verkrijgbaar dat er voor ieder wat wils is. Kies bijvoorbeeld voor natuursteen voor een uniek uiterlijk en kies voor plavuizen als u gecharmeerd bent van de rustieke uitstraling. U kunt onder andere kiezen uit:

 • Keramische tegels
 • Natuurstenen tegels
 • Badkamer- en keukentegels
 • Plavuizen
 • Portugese tegels
 • Spaanse tegels
 • Marokkaanse tegels
 • Metrotegels
keramische tegels in Zevenaar

Keramische tegels

Wie graag tegels tegen een beperkt budget wilt laten zetten, heeft de keuze uit verschillende soorten keramische tegels. Een tegelbedrijf levert onder andere DHG-, porcellano- terracotta- en splijttegels. Keramische producten bestaan onder andere uit zand en klei dat het tegelbedrijf onder hoge temperaturen bakt. Keramische producten worden zowel met als zonder glazuurlaag geleverd, waardoor ze geschikt zijn voor vele verschillende doeleinden. Keramische wand- of vloertegels zijn een voordelige keuze en daarmee enorm populair.

natuurstenen vloer

Natuurstenen vloer

Een andere, iets duurdere, optie is het zetten van natuurstenen vloeren. Natuurstenen vloeren zijn in Zevenaar al jarenlang populair vanwege de unieke uitstraling. Doordat natuurstenen tegelwerken rechtstreeks uit de natuur komen, is geen enkele tegel gelijk. Deze kleine imperfecties zijn juist de charme van een natuurstenen vloer. Een groot voordeel van een natuurstenen vloer is de lange levensduur. Met goed onderhoud gaat de tegelvloer uw leven lang mee! U heeft onder meer de keuze uit leisteen, marmer en graniet.

Badkamertegels plaatsen

Om uw badkamer of douche met tegels af te werken is het verstandig een vakman in te schakelen. Badkamertegels zorgen ervoor dat vocht minder kans maakt op uw wanden, zeker wanneer u ervoor zorgt dat u de tegels en het voegwerk hebt geïmpregneerd. Let bij de aanschaf van badkamer tegels op de slipweerstand. Door te kiezen voor een badkamertegel met een hoge slipweerstand voorkomt u pijnlijke glijpartijen na het douchen. Deze slipweerstand is aangegeven met de zogeheten R-waarde. Lees meer over de R-waarde op wikipedia.

Keukentegels plaatsen

De hygiëne van keukentegels is voor veel mensen een grote motivatie om hun keuken te betegelen. Een betegelde wand in de keuken is bovendien enorm praktisch en onderhoudsvriendelijk, omdat u deze gemakkelijk schoonmaakt. Bij het kiezen van de juiste keukentegel kunt u onder meer rekening houden met de volgende aspecten: viezigheden ziet u minder snel op een donkere kleur en bij lichte tegels vallen krassen minder snel op. In een keuken waar veel met water gewerkt wordt is het belangrijk om net als bij badkamertegels ook op de slipweerstand te letten.

plavuizen leggen Zevenaar

Plavuizen leggen

Om de vloer af te werken is het een goede keus om plavuizen te leggen. Plavuizen zijn zowel geschikt boven een betonnen als houten ondervloer, en kunnen eveneens zonder problemen boven een vloerverwarming worden aangebracht.

Het voordeel van plavuizen is verder dat deze tegelsoort een hoge levensduur heeft, en verkrijgbaar is in een groot aantal soorten en maten. De tegelzetters uit ons netwerk helpen u graag bij het zetten van plavuizen.

mozaiek tegels

Mozaïek tegels plaatsen

Om een beetje onderbreking te creëren in de wanden van uw badkamer of keuken is het mogelijk om een mozaïek patroon aan te brengen. U heeft hierbij twee opties: het leggen van een eigen patroon, waarvoor u verschillende tegels in kleine stukken laat snijden, of het zetten van een bestaand systeem, waarvoor kant en klare tegels beschikbaar zijn bij een tegelbedrijf uit uw regio. Het voordeel hiervan is dat u minder kosten kwijt bent, en dat het gemakkelijker is om deze mozaïektegels zelf te plaatsen. Vraag vrijblijvend offertes op maat aan voor een indicatie van de prijs.

Portugese tegels leggen

Om Portugese vloertegels te leggen is het aan te raden dat u een speciaal stappenplan volgt. Dit plan bestaat ten eerste uit het maken van een legplan voor de vloer. Bent u tevreden met het legplan, dan kunt u de tegels verlijmen en voegen. Vervolgens dient u de vloertegels te reinigen en daarna te impregneren om vocht- en waterschade te voorkomen. Behandel tot slot de vloertegels met kleurverdieper om een optimaal resultaat te behalen. Na deze behandeling is een standaard onderhoud voor de vloer voldoende om de levensduur en kwaliteit te behouden.

Houtlook tegels

Een speciale soort tegel van keramiek is de houtlook tegel. Houtlook tegels op de vloer zien er uit als een parketvloer, maar zijn gemakkelijker te onderhouden en raken minder snel beschadigd. Bovendien is het aanschaffen van keramische houttegels een stuk goedkoper dan de meeste houten vloeren. Heeft u vloerverwarming? Dan zijn houtlook vloertegels zeker een goede optie. Vloertegels gaan namelijk erg goed samen met vloerverwarming. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wilt u weten hoe een houtlook tegel eruit ziet? Laat u dan informeren door een tegelbedrijf uit Zevenaar.

Spaanse tegels in Zevenaar

Spaanse tegels

Een speciale tegelsoort uit ons assortiment is de Spaanse tegel. Spaanse tegels staan bekend om hun unieke patronen en kleurstelling. De (keramische) wandtegels zijn qua patroon gebaseerd op de traditioneel Zuid-Spaanse kunst, welke is beïnvloed door Noord-Afrikaanse sferen. De wandtegels kunnen in keukens en badkamers worden geplaatst, maar misstaan evenmin in de woon- of slaapkamer. Doordat de tegels in Valencia worden geproduceerd, zijn de kosten iets hoger dan voor andere tegelsoorten. Veel mensen vinden het resultaat de hogere prijzen echter zeker waard!

Marokkaanse tegels

Marokkaanse tegels

Bent u dol op mediterrane sferen in huis? Dan zijn Marokkaanse tegeltjes op de vloer of wand misschien een goede keuze. Marokkaanse tegeltjes zijn handgemaakt in Marokko en geïmporteerd naar Nederland. Doordat elke tegeltje handgemaakt is, heeft het een geleefde uitstraling. Marokkaanse tegeltjes staan bekend om felle kleuren en opvallende patronen. Hiermee kunt u uw hal, toilet of zelfs badkamer een flinke opknapbeurt geven! De tegeltjes zijn verkrijgbaar in veel verschillende afmetingen. U kunt kiezen voor vierkante of rechthoekige tegels, maar ook honingraat tegels zijn een optie!

Metrotegels

Metrotegels zijn steeds populairder in Zevenaar. Deze tegelsoort heeft zijn naam te danken aan het feit dat de metrotegels voor het eerst gebruikt werden in franse metrostations. Metrotegels staan bekend om hun reflecterende oppervlak. De tegel is gebakken uit klei en heeft een extra glanzende laag.

Ook zult u zien dat de randen bij metrotegels iets afhellen, wat de wand extra diepte geeft. Metrotegels zijn tegenwoordig verkrijgbaar in verschillende kleuren en zijn geschikt in zowel landelijke en moderne woningen.

Welk vertrek betegelen?

In principe is tegelzetten uiteraard mogelijk in elk vertrek in huis. Het ligt voor de hand om het toilet, de keuken en de badkamer te betegelen, omdat dit stuk voor stuk ruimtes zijn waar hygiëne erg belangrijk is. U kunt er echter ook voor kiezen om de woonkamer, hal of zelfs slaapkamer te betegelen! Het betegelen van de hal heeft ook meerdere voordelen. Zo is de vloer gemakkelijk schoon te houden, waardoor modderige voetstappen en natte paraplu’s geen probleem meer zijn. Ook kiezen steeds meer mensen voor het leggen van plavuizen in de woonkamer. Tegenwoordig zijn er zoveel tegelsoorten verkrijgbaar, dat er altijd een geschikte keuze is.

Keurmerken tegelzettersbedrijf

Wist u dat er vanuit de overheid geen eisen gesteld worden aan tegelzetters? Dit houdt in dat iedereen in theorie een tegelbedrijf kan starten, zelfs zonder dat zij hier ervaring mee hebben. Het is dus belangrijk om goed onderzoek te doen voordat u een tegelbedrijf inschakelt. Als het tegelbedrijf is aangesloten bij de BOVATIN (de Bond voor Aannemers in Tegelwerken) dan bent u in ieder geval verzekerd van een professioneel bedrijf. Natuurlijk kan een tegelzettersbedrijf dat niet is aangesloten ook erg betrouwbaar zijn. Vraag om referenties en ervaringen bij andere klanten.

Voordelen inschakelen tegelzetter Zevenaar

 • De tegelwerken op uw vloer of wand zijn in korte tijd afgerond en u bespaart uzelf een hoop waardevolle tijd en energie.
 • Het tegelbedrijf levert een garantie op het afgeleverde werk.
 • De tegelzetter kan u adviseren over de verschillende tegelsoorten, legpatronen en andere bijkomende zaken.
tegelzetter offertes in Zevenaar

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar wat een tegelzetter uit ons netwerk voor u kan betekenen? Hebt u een vraag over de prijzen voor het verwijderen van uw huidige wandtegels? Of wilt u een exacte prijsindicatie voor het leggen van keukentegels? Aarzel dan niet om het offerteformulier in te vullen. U ontvangt zo spoedig mogelijk vrijblijvend offertes van meerdere tegelzetters uit uw eigen regio. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod, en kies zo voor het tegelbedrijf dat bij u past!