Tegelzetter Lelystad

Een tegelzetter of tegelbedrijf uit Lelystad kan u helpen bij het zetten en verwijderen van uw tegelwerk. Tegelzetten geeft uw badkamer, toilet of hal in korte tijd een compleet nieuw uiterlijk. Ook informeert hij u over de verschillende mogelijkheden met betrekking tot keramische tegels, plavuizen en vele andere tegelsoorten.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de werkzaamheden van een ervaren tegelzetter, de mogelijke tegelsoorten en de kosten voor het tegelzetten. Wilt u ook besparen op de totale prijs? Vul dan het offerteformulier in en vergelijk vrijblijvend offertes.

Tegelzetter Lelystad

Erkend tegelzetter uit Lelystad gezocht?

Vind een betaalbaar tegelbedrijf uit de regio met het vergelijken van offertes.

Tegelbedrijf Lelystad

Voordelen van onze werkwijze

Hoe vindt u in Lelystad nu het tegelzettersbedrijf met het beste aanbod? Daar is onze service voor. Vraag vrijblijvend offertes aan en kies het tegelzettersbedrijf dat het beste bij u past!

 • U krijgt een duidelijk inzicht in de kosten van verschillende tegelzetters uit uw regio.
 • U kiest voor het tegelbedrijf dat u het beste aanbod doet.
 • U bespaart tot wel 40% op de totale kosten!
 • Deze service is gratis en geheel vrijblijvend.

Voor particulieren, bedrijven en aannemers

Wilt u graag de tegelwerken in de badkamer vernieuwen? Dan adviseert de tegelzetter over de verschillende mogelijkheden, materialen en prijzen. In bedrijfspanden gaat het vaak om grotere oppervlakken: ook dit voert een tegelbedrijf succesvol voor u uit. Wilt u als aannemer kwalitatieve tegelwerken afleveren voor uw klant? Vind dan de beste tegelzetter met behulp van onze service.

Gratis offertes vergelijken

Wat doet een tegelzetter?

Tegelzetters voeren verschillende werkzaamheden uit. Natuurlijk is het zetten van wand- of vloertegels daar één van. Maar zij zullen ook de tegels op uw wand of vloer verwijderen en voor u afvoeren. Zo hoeft u zelf nergens meer aan te denken. In Lelystad voeren tegelzetters onder meer de volgende taken uit:

 • Vloertegels plaatsen
 • Wandtegels zetten
 • Oude tegelwerken verwijderen
 • Adviseren over verschillende soorten tegelwerken.

Tegels leggen, wat doet de vakman?

Als u overweegt vloertegels te plaatsen, schakel dan een vakman in voor het tegelzetten. De vakman egaliseert eerst het vloeroppervlak, zodat de plavuizen volledig strak en egaal komen te liggen. Afhankelijk van de gekozen werkwijze brengt hij daarna de lijm aan op de vloer en eventueel op de tegel. Eén voor één plaatst hij de tegelwerken op het oppervlak en slaat hij ze licht aan.

Hoe lang is een tegelzetter bezig? Dit is onder meer afhankelijk van de afmetingen van de tegel, het soort tegel dat u laat plaatsen en uiteraard de afmeting van het totale oppervlak. Een gemiddelde tegelzetter kan ongeveer 10 vierkante meter per dag zetten.

wandtegels plaatsen Lelystad

Wandtegels perfect laten plaatsen

Het zetten van wandtegels wordt nog regelmatig gezien als doe-het-zelf klus, maar zonder ervaring krijgt u de tegelwerken nooit perfect recht op de wand. Een tegelbedrijf doet dit wel, waardoor de uiteindelijke kwaliteit een stuk hoger ligt dan wanneer u zelf aan de slag gaat.

Voor het beste eindresultaat egaliseert het tegelbedrijf de wand en behandelt de tegelzetter de wand meteen hechtemulsie. Dit zorgt ervoor dat de tegelwerken goed aan de wand hechten. De tegelzetter werkt bij het tegelzetten van beneden naar boven: zo voorkomt hij verzakking van de wandtegels, en kan elke rij een beetje leunen op de onderste rij wandtegels.

vloertegels plaatsen Lelystad

Vloertegels vakkundig laten plaatsen

Veel mensen laten vloertegels leggen in de badkamer, maar het is natuurlijk ook een optie om de woonkamer te laten tegelen. Natuurlijk is het belangrijk dat het tegelzetten professioneel en vakkundig gebeurt, zodat u nog jarenlang plezier hebt van uw nieuwe vloer. De tegelzetters maken doorgaans gebruik van twee verschillende technieken om de tegelvoer te leggen. De eerste optie is door middel van lijm: met een lijmkam brengt het tegelzettersbedrijf de lijm egaal aan op het oppervlak. Afhankelijk van de tegelsoort brengt de vakman de lijm ook op de tegel aan. Een andere mogelijkheid is het mortelbed: het tegelzetten gebeurt in een laag mortel, waardoor ze direct vast komen te liggen.

Bekijk hoe de vakman te werk gaat

Tegels verwijderen Lelystad

Verwijderen van bestaande tegels

Een tegelzetter uit Lelystad helpt u niet alleen graag bij het zetten of leggen van tegels, hij is tevens gespecialiseerd in andere tegelwerken zoals het verwijderen van bestaande tegelwanden of -vloeren. Voor het verwijderen van wand- en vloertegels maken de tegelzetters gebruik van de nieuwste technieken. Zij verwijderen niet alleen de oude tegels, maar zorgen tevens voor de afvoer van het materiaal en het schoonmaken van de ruimte. U kunt op de kosten besparen door zelf de tegels te verwijderen. Bent u benieuwd wat het verwijderen van tegelwerken kost? Vraag dan vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier.

Tegels in cement in Lelystad

Tegels lijmen of in cement?

Bij het aanleggen van plavuizen kunnen tegelzetters gebruik maken van twee verschillende technieken: met behulp van lijm of cement. Het gebruik van cement noemt men ook wel een ‘traditionele plaatsing’ en is een geschikte keuze bij bijvoorbeeld natuurstenen tegels. Deze vloertegels zijn namelijk niet altijd allemaal even dik en met behulp van cement is het mogelijk om het oppervlak toch perfect egaal te krijgen. Nadeel is wel dat dit alleen gedaan kan worden door een tegelzetter die hierin veel ervaring heeft. Een andere methode is het verlijmen van de vloer. Hierbij is het extra belangrijk dat het oppervlak voor het tegelzetten al perfect egaal is.

Wat kost een tegelzetter in Lelystad?

De prijzen voor het inzetten van een tegelzetter voor het verwijderen of zetten van tegelwerken, zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt uiteraard de keuze voor het materiaal een grote rol: Natuursteen is bijvoorbeeld duurder dan keramische producten.

Gemiddeld betaalt u voor de tegels €30,- tot €60,- per m². Voor het materiaal, zoals de lijm, ligt de prijs rond de €10,- tot €15,- per m². Afhankelijk van het legpatroon, betaalt u het tegelbedrijf gemiddeld €30,- tot €35,- per m².

Stel dat het tegelzetten plaats vindt in een ruimte van ongeveer 20m²: dan betaalt u ongeveer €70,- tot €110,- per m². Het totaalbedrag valt dan tussen de €1.400,- en €2.200,-.

Tabel: kosten tegelzetter

Omschrijving Gemiddelde kosten per m² Rekenvoorbeeld met 20m²
Materiaal €10,- tot €15,- €200,- tot €300,-
Legpartroon €30,- tot €35,- €600,- tot €700,-
Tegels €30,- tot €60,- €600,- tot €1.200,-
Totaalprijs €70,- tot €110,- €1.400,- tot €2.200,-
*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. De exacte kosten verschillen per situatie. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvende offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Zoals u in de tabel kunt zien, lopen de gemiddelde kosten aardig uiteen. Dat komt omdat veel van uw keuzes een directe invloed hebben op de prijs. Zo liggen de prijzen van verschillende tegelsoorten flink uiteen. Heeft u een beperkt budget, dan zijn keramische producten misschien een betere keuze terwijl natuurstenen vloer- of wandtegels erg geschikt zijn voor iemand met een ruim budget. Daarnaast speelt ook het legverband een rol: hoe ingewikkelder het patroon, des te hoger de prijs. Tot slot bepaalt ieder tegelbedrijf zijn eigen prijzen. Wilt u verzekerd zijn van de laagste prijzen, vergelijk dan meerdere offertes.

Tegels combineren met vloerverwarming

Een heel groot voordeel van een tegelvloer, is dat deze uitstekend te combineren is met vloerverwarming. Een tegelvloer geleidt de warmte van de vloerverwarming namelijk uitstekend. In tegenstelling tot veel andere soorten vloeren, slaat de tegelvloer de warmte ook op. Als u de vloerverwarming uitschakelt, blijft de tegelvloer nog lange tijd warmte afgeven. Zo blijft het in de woonkamer, badkamer of slaapkamer nog een aangename binnentemperatuur. Dit zorgt er voor dat u al snel 10% tot 20% op de jaarlijkse energiekosten bespaart! Wilt u zo voordelig mogelijk een tegelvloer laten leggen? Vraag dan de hulp van één van de tegelzetters uit ons netwerk.

Kwalitatieve tegelwerken tegen scherpe prijzen!

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de totale prijs.

Soorten tegels

Tegelzetten is mogelijk met een ruim aanbod aan verschillende tegelsoorten. Zo is er altijd een tegel die goed bij uw inrichting past. Natuursteen heeft een erg natuurlijke uitstraling terwijl u ook tegelsoorten met een houtlook kan plaatsen. U hebt onder andere de keuze uit:

 • Keramische tegels
 • Natuurstenen tegels
 • Badkamer- en keukentegels
 • Plavuizen
 • Portugese tegels
 • Spaanse tegels
 • Marokkaanse tegels
 • Metrotegels
keramische tegels

Keramische tegels

Wilt u graag uw tuin, keuken of badkamer een elegante uitstraling geven? Dan zijn keramische tegels een uitstekende oplossing. Door de bewerking van de tegels zijn onze keramische producten goed bestand tegen alle weersomstandigheden en zijn ze bovendien kleur- en krasvast. Wilt u graag een tegelvloer die gemakkelijk te reinigen is, en welke geen vocht of vuil opneemt? Ook dan zijn keramische vloertegels een goede oplossing. De compactheid van het materiaal zorgt ervoor dat deze nauwelijks vocht opnemen. Hebt u vragen over het plaatsen van keramische terrastegels? Neem dan contact op met een tegelzetter uit Lelystad via ons webformulier.

natuurstenen vloer

Natuurstenen vloer

De prijzen van een natuurstenen vloer liggen iets hoger dan keramische vloeren. Toch is deze investering het overwegen waard. Natuursteen komt rechtstreeks uit de natuur en heeft een luxe uiterlijk. Door kleine verschillen en imperfecties krijgt de vloer een unieke uitstraling.

Bovendien gaat een natuurstenen vloer met goed onderhoud uw hele leven lang mee! U heeft de keuze uit verschillende soorten natuurstenen. In Lelystad zijn leisteen, hardsteen en graniet populaire keuzes.

Badkamertegels plaatsen

Tegelzetten is in de badkamer of een douche een uitstekende keuze. Badkamertegels zijn namelijk gemakkelijk in onderhoud en zijn goed bestand tegen vocht. Hierdoor is de kans op schimmel of andere vochtproblemen een stuk kleiner. Bij het aanschaffen van badkamertegels is het onder andere belangrijk rekening te houden met de slipweerstand. U wilt voorkomen dat de badkamervloer na het douchen verandert in een spekglad oppervlak. De slipweerstand van een badkamertegel wordt aangegeven met de letter R. Hoe hoger deze R-waarde, hoe beter de slipweerstand. Lees meer over de R-waarde op wikipedia.

Keukentegels plaatsen

Om uw keuken van een nieuw uiterlijk te voorzien zonder al te hoge kosten kunt u nieuwe tegels leggen op de vloer of wanden aanbrengen. Een tegelwand is nou eenmaal gemakkelijk te reinigen. Vetspetters verwijdert u gemakkelijk met een sopje. Welke keukentegels voor u de beste keuze is, is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke wensen.

Het is aan te raden om bij het kiezen van de keuken rekening te houden met de kleur van de keukenfrontjes en het werkblad.

plavuizen leggen in Lelystad

Plavuizen leggen

Plavuizen zijn een uitstekende keus voor het afwerken van uw vloeren. Plavuizen zijn doorgaans dikker dan standaard tegelsoorten. De meeste mensen in Lelystad kiezen vooral voor plavuizen vanwege de rustieke uitstraling. Het is een optie om zelf de plavuizen te leggen met behulp van een stappenplan, of u kunt ervoor kiezen om de medewerkers van een erkend tegelbedrijf deze klus te laten uitvoeren. Zij hebben allen een ruime ervaring binnen het vakgebied, en hebben uw vloer dan ook binnen korte tijd in optimale staat.

mozaiek tegels Lelystad

Mozaïek tegels plaatsen

De keuze voor de tegel heeft een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling van het tegelwerk, maar ook het legpatroon speelt een grote rol. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een mozaïek patroon creëert u een uniek uiterlijk. U kunt zelf verschillende tegeltjes in een mozaïek patroon leggen, maar er zijn ook speciale mozaïek tegelmatten verkrijgbaar. Hiermee hoeft u niet honderden kleine tegeltjes te zetten, maar kunt u in één keer meerdere mozaïek tegels zetten!

Portugese tegels leggen

Voor het leggen van Portugese vloertegels geldt dat u deze na het installeren moet impregneren om zo eventuele vocht- en waterschade te voorkomen. Na het impregneren kunt u de vloertegels verder onderhouden en behandelen zoals u bij andere vloeren zou doen. Maak voordat u aan de slag gaat een legplan, en verlijm en voeg vervolgens de tegels. Voor een optimaal resultaat is het mogelijk om de vloer- of wandtegels te behandelen met een kleurverdieper.

Houtlook tegels

Een speciale variant keramische tegel, is de vloertegel met een houtlook. Houtlook tegels worden bij het leggen nauwkeurig geplaatst, zodat het eruitziet alsof u een parketvloer in uw woning heeft. Het voordeel van een tegelvloer ten opzichte van hout is het lage onderhoud, de lage kans op beschadigingen en de aanzienlijk lagere prijzen. Wilt u graag een houtlook creëren op de vloer van uw keuken? Laat dan een tegelzetter de klus uitvoeren. Zo weet u zeker dat u de gewenste uitstraling realiseert.

Spaanse tegels Lelystad

Spaanse tegels

Hebt u wel eens gehoord van Spaanse tegels? Deze tegelvariant is momenteel zeer populair in Lelystad. Spaanse tegels laten de traditioneel kunst uit het zuiden van Spanje zien, die is beïnvloed door de kunststromingen uit Noord-Afrika. Dankzij de kleurrijke en symmetrische patronen creëert u met deze tegelsoort een unieke sfeer in badkamer, slaapkamer of andere woonruimte. De wandtegels worden in de buurt van Valencia geproduceerd en vervolgens naar Nederland geëxporteerd. Dit betekent dat de prijzen voor het product relatief hoog liggen.

Marokkaanse tegels Lelystad

Marokkaanse tegels

Wilt u echt indruk maken, kies dan voor een Marokkaanse tegel in uw badkamer, toilet of hal. Marokkaanse tegelwerken bestaan uit sprekende kleuren en unieke kleuren. Hiermee creëert u mediterrane sferen in huis, waardoor u ook op maandagochtend een vakantiegevoel beleefd. Marokkaanse tegeltjes zijn handgemaakt en worden in Marokko gebakken. Doordat elke tegel handgemaakt is, hebben ze een ‘geleefd uiterlijk’, dat bij veel mensen in Lelystad populair is. Afhankelijk van de afmetingen en het soort tegel zijn Marokkaanse tegeltjes geschikt voor wanden én vloeren.

Metrotegels

Metrotegels zijn een klassieke keuze. Deze tegelsoort is voor het eerst gebruikt in Franse metrostations, vandaar de naam metrotegels. Door het gladde oppervlak en de lichte kleur is de metrotegel erg geschikt om licht te verspreiden, wat goed van pas kwam in donkere metrotunnels.

Tegenwoordig worden metrotegels ook vaak in woningen in Lelystad toegepast. Het gladde uiterlijk geeft een luxe sfeer en de producten zijn relatief goedkoop. Metrotegels zijn verkrijgbaar in 7,5 x 15 centimeter of 10 x 20 centimeter.

Welk vertrek betegelen?

Tegelzetten is in de praktijk mogelijk in elk vertrek in huis. In de meeste huizen in Lelystad vindt u de tegels voornamelijk in badkamers, keukens en toiletten. Dat is niet gek, omdat dit stuk voor stuk ruimtes zijn waarin hygiëne erg belangrijk is. Een tegel is nou eenmaal gemakkelijk te reinigen en is daarmee een stuk hygiënischer dan bijvoorbeeld stucwerk. Toch is het ook zeker mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld een tegelvloer in uw woonkamer of zelfs slaapkamer! Er zijn tegenwoordig zoveel tegelsoorten. Wilt u graag het uiterlijk van een houten vloer met de voordelen van tegelvloeren? Kies dan voor een houtlook!

Keurmerken tegelzettersbedrijf

Bent u op zoek naar een goed tegelbedrijf uit Lelystad? Het is niet altijd gemakkelijk om te beoordelen welk tegelbedrijf de beste kwaliteit aflevert. Bovendien stelt de overheid geen eisen aan het beroep ‘tegelzetter’, waardoor in theorie iedereen een tegelbedrijf kan opstarten. Waar u in ieder geval op moet letten, zijn keurmerken waarbij het tegelbedrijf is aangesloten. De Bond voor Aannemers in Tegelwerken (BOVATIN) heeft het keurmerk SGAT-erkenning opgericht. Een tegelbedrijf dat is aangesloten bij de BOVATIN is betrouwbaar en vakkundig.

Voordelen inschakelen tegelzetter Lelystad

 • Het tegelbedrijf geeft een garantie op het geleverde werk.
 • Het tegelbedrijf heeft de klus in aanzienlijk kortere tijd geklaard dan wanneer u zelf aan de slag zou gaan.
 • U profiteert van de kennis en ervaring van professionele tegelzetters.
tegelzetter offerte Lelystad

Vrijblijvende offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het inschakelen van een erkend tegelzetter via ons netwerk? Of hebt u vragen over het zetten van tegels volgens een specifiek patroon? Wilt u weten wat de prijzen zijn voor het verwijderen van uw huidige tegelvloer? Vul dan ons offerteformulier in. De specialisten uit ons netwerk beantwoorden uw vraag zo spoedig mogelijk of sturen u desgewenst geheel vrijblijvende offertes toe. Vergelijk de offertes zelf met de prijzen en aanbod van andere professionals.